Nytt år, nya vanor..

..haha, låter nästan som en parodi, det där med att man alltid ska tvinga på sig nya härliga friska vanor så fort det blir ett nytt år. Jaja, men så är det. Jag ska i alla fall börja året med att bryta alla gamla eländiga vanor och bara leva ett fridfullt liv. Jag är dessutom helt övertygad om att just i år kommer det att lyckas! =)

Idag börjar jag och Robban kämpa bort de kg som ilsket lagt på sig under jul och nyår, mycket äta har det blivit. För att få en kick-start så ska vi käka xtravaganza-soppa i 1-2 veckor, får se hur länge vi står ut. Har ätit det förut och man verkligen rasar i vikt och man blir mycket motiverad att fortsätta gå ner i vikt. Började äta sopporna i sept, men kunde bara äta en vecka, sen började magen krångla. Men efter den veckan fortsatte jag att äta nyttigt och gick ner nästan 8 kg, jag höll vikten och gick inte upp efter soppätandet *nöjd*. Nu under jul och nyår har några kg kommit tillbaka (vägde mig i morse, men vågade liksom inte kika så Robban skrev upp. Vi ska väga oss om en vecka igenom och då ska jag titta). Nu ska jag äta soppa så kilona som jag lagt på mig under jul försvinner fort, sen ska jag gå över till mat och fortsätta gå ner 4 kg till tror jag, då är jag i mål typ. Det är svårare att gå ner 5-10 kg än 40 kg skulle jag vilja påstå. Jag har gått ner över 40 kg så jag vet. Så nu sitter jag och dricker min första soppa, rätt så gott. Men jag vet att det är tufft, men det är bara att stålsätta sig! Jag vet ju att kickstarten man får är mycket värdefull, att gå ner flera kg på en vecka är toppen och motiverar att köra hårt sen! Tyvärr så har jag lite problem med laktosprodukter, vilket gör att jag bara kan dricka en sort hela tiden. Annars finns det jättemånga soppsmaker, men bara en låglaktos. Så jag får hålla mig till chokladtoffee.

Sen ska jag dessutom kasta ut granen idag och sätta upp nya gardiner, nytt, städat och undanplockat, det gillar jag. Robban jobbar idag, fram till 20 så det blir till att roa barnen på egen hand. Ska städa och vara med Kajsa-Linn. Ska börja röja i barnens rum också för vi ska bygga om lite, så kasta leksaker, sortera och röja ska jag göra, sånt är kul!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0