Anglingen gick väl sådär!

Men vi fick pris i alla fall! Robban fick till slut en gädda, efter många timmars slit. Flagg på flagg på flagg och till slut en rackare på 450 g. Det resulterade i en stekpanna i pris =) Inte illa. Det var iof rätt dåligt väder, men det var trevligt ändå. Ronny blev sådär lagom glad efter en flaska mintu, Robban drack två starköl, det räckte nog, vi hade ju inte direkt nån plan på party efteråt. Lördagkväll var lugn, Lukas och Linus var hos kompisar och Kajsa somnade 8 i soffan. Kl 22 gick jag och Robban och la oss, herrugud så gamla och tråkiga vi har blivit =) Men ack så skönt det var på söndag! Kajsa åkte till en kompis, jag och Robban stökade på, myste, vilade, kramades, pratade, tittade på film... det var så skönt. Det är skönt att ta det lugnt!

Idag är det fredag!

Och det känns bra!

Är faktiskt stolt över min son Lukas. Han har ju börjat spela i ett band här i stan. Det är 4 tjejer och han, de spelar rock! Tjejerna hade länge letat en gitarrist och när de fann Lukas blev de så glada, han är ju ingen tjej, men han fick duga. Nu är de så nöjda med honom och tycker att han är ett musikgeni =) Alla tjejerna är äldre än Lukas, en går till och med på gymnasiet. Tjejen som sjunger är helt grym och bandet är bra och mycket ambitiösa. Det känns bra att han hamnat med dem. De repa flera gånger i veckan. Nästa söndag har de sin första spelning, gissa vem som kommer stå där och vara stolt! På lördag kommer tjejerna till oss, de ska repa hela dan och vi har ju en replokal hemma så det passar bra. Duktig han är, tjejtjusarlukas =) Han är dessutom grym på gitarr, jag blir stolt. Han skriver mycket eget, det är beundransvärt. De läxor han får av sin gitarrlärare är inte roliga, han vill ha friheten att skriva eget =) Myspojk!

Annars så ska vi angla på¨lördag. Det annordnas varje år en angeltävling av en släkt till Ronny. Vi var med i fjol, Robban kom trea och vann en stor smörgåstårta. I år måste han ju försvara sin plats, hoppas på en förstaplats =) I fjol fick Ronny inte en enda gädda, han var förloraren =) Det ska bli kul, hoppas på fint väder! Så angel, pimpling, grilla korv, elda, fika, umgås... det ska vi göra i morgon!

Vi har hyrt stuga!

6 mil från Göteborg i sommar. Impulsgrej egentligen. Satt och slösurfade på lite sidor och hamnade på en där privatpersoner hyr ut stugor genom ett företag. Hittade en stuga till rimligt pris och innan jag visste ordet av så hade jag bokat! Lägger ut en länk, blev direkt förtjust. Vill ha det pittoreskt och mysigt om jag ska bo i stuga, det ska inte vara för lyxigt. Tror denna passar utmärkt. Vi tänkte åka över till Danmark och givetvis in till Göteborg. Men även till de vackra havsstränderna som finns där. Det blir nog roligt.

http://www.sverigesemester.com/semester/stuga-stugor/boende-796/vinter-sommar-0/erbjudande-0/0-index.html

Vad vi grejar..

.. just nu ska vi spackla Linus rum. Har varit och köpt tapeter och möbler. Han önskade sig vitt och svart, fick grått och rött =/ Hoppas han blir nöjd ändå. Jag tror att det blir ett tufft och coolt rum. Han får en fondvägg som är grå med spaciga mönster på, sen resten av rummet grått. Vitt skrivbord med knallröda ben. Knallröd stol, matta och lådhurts till. Så det blir nog snyggt, hoppas vi =) Ska försöka ta kort på Kajsas rum nu när det är nästan klart så får ni se, vi ska köpa rosa skrivbord till henne, men det får vänta tills Linus rum är beboeligt. Längtar efter skattepengar, för de ska vi göra iordning vårt sovrum, har sett ut möbler! Ja, så tillbaka till jobb!

Släpp fångarna loss det är vår!!

Ja, det känns verkligen i hela kroppen, nu är våren här! Och med våren kommer alltid en massa minnen och känslor från barndomen. Vår och barn hör liksom ihop. Jag kommer ihåg när man var liten och vaknade upp en solig vårdag, solen sken alltid när man var liten, vad jag kommer ihåg. Man sprang ut och det dripp-droppade från taken och isen smälte med en väldans fart. Men inte nog fort tyckte man. Med stätt och spade försökte man hjälpa våren på traven, alls is skulle bort. Likt ett mirakel var isen som borttrollad på eftermiddagen och man trodde givetvis att man själv var den lilla trollkarlen. Nästa morgon var det is där igen och lika enträget började man med hackandet. Man levde för den dagen man fick ta fram cykeln, doften av upptinad, geggig jord sitter som fastetsad i minnet. Cykeln var ett tecken att sommaren var här, men ofta stod den fastfrusen bakom garaget och såg väldigt trött ut, flera veckor innan man kunde rubba den ur sitt vinternäste. Själv var man redo, så fort vägen blivit bar och vägen var ju det första som blev bart. Solen sken och värmde och man ville inget annat än att slänga kläderna, "men det är ju sååå vaaaarmt". Dumma föräldrar som tyckte att man minsann skulle behålla mössan på, "det är inte sommar än, du vill väl inte bli förkyld?".

Man kunde leka ute i timmar. Små bäckar som porlade blev till floder, där man byggde hela samhällen, civilisationer, historier med mer innehåll och smaskigare intriger än värsta hollywoodproducerade actionrullen idag. Varför tar man inte hjälp av barn när man skriver manus? Barn är ju de enda som har en naturlig och oförstörd minnes- och fantasibank som måste vara ovärderlig och unik? Jag hittade på historier, hundratals, idag kan jag komma ihåg fragment, små delar, men aldrig en hel berättelse eller en sammahängande historia. Leken skapade en värld, en historia som skapades, utvecklades och avvecklades under en och samma dag, med avancerade intriger och djupa relationer. Idag har man knappt förmågan att föreställa sig hur fantasirik man en gång i tiden var, det har vi tappat för länge sen.
 
Jag hade en lycklig barndom, jag tror det i alla fall. I annat fall har jag glömt det dåliga, förträngt. Jag lekte mycket och länge, det gjorde mig lycklig. Idag tycker jat att många försöker tvinga sina barn att bli vuxna så snabbt, titta bara på mode, kläder, smink, stilar, det kryper ner i åldrarna. Ett medvetande hos barnen som inte förstår varken syfte eller innebörden egentligen. Men ack så medvetna de är, jämförande, ser jag ut som hon/han, sticker jag ut för mycket, hamnar jag i samma fack som dem! Det är viktigt. Jag lekte, länge, det tror jag gjorde mig lycklig. Jag lekte mycket själv, jag tror inte det var en nackdel, jag tror att det var självvalt. Jag var inte själv, herregud, jag hade ju en hel civilisation runt mig, ett gäng underbara personligheter som passade för dagen. Jag kände mig inte ensam, jag hade ju min fantasi och vad jag kommer ihåg av min barndom var den inte liten. Jag spenderade timmar tillsammans i mina fantasivärldar och vilka vänner jag hade, vänner som kom tillbaka dag efter dag, vi umgicks i skogen, på gården, i skolan, hemma. Nu när jag tänker efter, skapar ensamma barn fantasivänner därför att de är ensamma eller väljer fantasifulla barn att hellre vara ensamma eftersom de har så många fantasivänner? Hmm, tål att tänkas på. Jag hade många fantasivänner, men var aldrig ensam eller olycklig. 

Nä, nu tillbaka till verkligeheten. Ciao!    

Måndag igen!

Efter en skön helg var det måndag igen. I helgen gjorde vi absolut ingenting, eller jo... vi gjorde ju massor! Det var ju hemskt fint väder, men vi hade så mycket att göra hör hemma så vi spenderade tyvärr den mesta tiden inne och grejade. Kajsa-Linns rum är numera klart och det känns bra! I rummet utanför K-L rum, kommer det att bli ett allrum. Där håller vi på och grejar lite nu, sätter upp hyllor för böcker, filmer osv. Det ska bli TV/TV-spelsrum för barnen. Just nu finns där en inbyggd garderob som nästan alla använder, men den ska rivas bort och där ska TV och soffa stå. Det finns så många planer, men tiden, och pengarna... Igår rensade vi bland Linus leksaker, han sparade en halv sopsäck och han rensade bort 3½ sopsäckar! Vad ska man göra med alla leksaker? Det måste vara leksaker för tusentals kronor. Men det är ingen mening att spara, ska man kasta eller skänka? Vem tar emot massor med osorterade leksaker? Önskar det fanns en adress till Afrika, bättre begagnade leksaker till Afrika tack, ta den som vill ha! Men så enkelt är det ju inte. Samma gäller för kläder. Nu när vi ska byta garderob, ja Lukas gamla rum får bli garderob, stor och härlig =), så ska det ju kastas en mängd kläder därifrån också. Var gör man av dem? Kastar man eller skänker man dem till bättre behövande, vad skulle ni gjort? Det innebär ju en massa jobb, att kasta är enklare. Hmmm, får fundera på det. Bränna tycker annars jag är kul =) 

Ja, så sånt rensande och sorterande har vi gjort mest hela helgen. Fast vi var ute en sväng också. Vi satt på baksidan och solade, byggde snögubbar och snöbollar och åt lunch ute. Så helt insnöade har vi inte varit. 

Nä, nu ska man göra lite nytta också. Vi hörs! 


Så var man tillbaka..

..på jobbet igen efter en veckas härligt lov! Och lov har det varit, har inte ens tänkt en tanke på jobbet, så underbart. Fast sån är jag, när klockan slår 4 på vardagarna stänger jag av jobbet, samma kl 2 på fredag, tänker inte ens jobb fören kl 8:00 på måndagen igen. Tycker att det är skönt att ha det så, skulle aldrig orka med att ha massa jobba hemma, är jag hemma så är jag ledig. Hade en gång en handledare som sa att "lärare, det är inget man jobbar som, det är något man är, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan". Hell NO! sa jag, jag jobbar som lärare, det är ett yrke som ger pengar, pengar som jag kan göra roliga saker för. Så var hon nära att underkänna min praktik, hon gillade inte min inställning =)

Annars är det rätt ok, just denna vecka har jag otroligt få lektioner, har precis avslutat en kurs och drar igång en kurs till veckan... kanske... om jag orkar =) Fördelen med en friskola, man kan göra lite som man vill... och orkar... det är fritt =)

Nä, nu ska jag nog jobba lite också, det är väl det jag är här för?


Tapetsera

Gör vi... i Kajsa-Linns nya rum. Robban har satt upp en vägg i vårt gamla sovrum och gjort två små rum, ett till Kajsa-Linn och ett till Linus. Allt för att göra så många rum som möjligt i vårt annars rätt trånga hus. Så nu har de varsitt rum på drygt 7,5 kvadratmeter/st. Ska fortsätta med det nu, kanske lägger ut bilder sen. Kajsa-Linn får såklart rosa rum, rosa tapeter med fjärilar =)

Lov

Nu är det sportlov, men jag sportar inget direkt. Är inne och renoverar istället. Egentligen skulle vi åkt till Stockholm och tittat på Volbeat, men vi ställde in det, sålde biljetterna och renoverar övervåningen istället. Ska sanningen fram så känns det som ett bra väl, jag orkar inte åka iväg helt enkelt. Det skulle bli dyrt och krångligt. Jag har blivit bekväm på äldre dar =) Dessutom har både jag och Robban ränt runt på konserter de senaste åren och känner oss båda ganska mättad på det, det finns annat i livet, just nu är konserter inte prio 1. Robban har förresten redan sett dem. Han har sett måååånga konserter. För att få en liiiiten överblick över en del av de konserter han sett ska jag kopiera in det vi hittills har skrivit ner, siffran är antalet ggr han sett gruppen. Så kanske ni förstår varför han blivit lite mättad =)

AC/DC                                  3

Aerosmith                            1

Arch Enemy                         1

Antrax                                   3

Alice Cooper                       4

Accept                                  2

Avantasia                             1

Ace Freiley                           1

Bruce Dickenson                1

BLS                                        1

Bigelf                                     1

Black Sabbath                     3

Black Stone Cherry             1

Blind Guardian                     2

Backdraft                               1

Blue Oyster Cult                   1

Bonfire                                   1

Caktus                                   1

Children Of Bodom             2

Candlemass                        1

Clawfinger                             2

Corrosion Of Conformity     1

Citadel                                    3

Def Leppard                          2

Dokken                                  1

Demon                                  1

Dragonforce                         1

Dee Snider                           2

DAD                                       2

Dream Theatre                    2

Dimmu Borgir                      2

Drain                                     1

Doro                                      2

Evergrey                               2

Edguy                                   3

Deep Purple                       3

Dio                                        4                   

Europe                                 3

Freak Kitchen                     1

Gamma Ray                       4

Great White                         1

Heaven and Hell                 1

Haunted                                2

Helloween                            3

Hellacopters                         1

Hellfueled                             1

Heart                                   1

Helex                                   1

Hammerfall                          4

In Flames                             2

In Battle                               1

Iced Earth                            1

Iron Maiden                         9

Judas Priest                        3

Kizz                                        2

King Diamond                     1

Krux                                        1

Kristet Utseende                  5

Kristian Kjellvander             1

Lions Share                          3

Lars Winnerbäck                 1

Motorhead                            9

MSG                                       2

Machine Head                     1

Manowar                              2                   

Mustasch                             2

Monster Magnet                  2

Motley Crue                         1

Metallica                              5

Marilyn Manson                  2

Meatloaf                              1

Megadeth                            3

Nazareth                              3

Nocturnal Rites                  3

Nightwish                             1

Ozzy Osbourne                    1

Pantera                                1

Primal Fear                          1

Paradise Lost                       2

Queensryche                        2

Quiet Riot                              1

Rammstein                           1

Rage                                      1

RATT                                      1

Randy Pipers Animal          1

Rhapsody                            1

Saxon                                     5

Scorpions                             2

Sammy Hagar                      1

Slayer                                    2

Sepultura                              3

Sonata Arctica                     1

Slipknot                               2

Skid Row                            1

Symphony X                        1

Stratovarius                          2

Soulfly                                   1

Talisman                              3

Takida                                   1

Thåström                             3

Thin Lizzy                              1

Testament                            2                   

Turbonegro                          2

Tankard                                1

Trivium                                  1

Twisted Sister                      1

Type O Negative                 1

Therion                                1

Triumph                               1

TNT                                     1

UFO                                    1

UDO                                   3

Ulf Lundell                           1

Venom                                 1

Virgin Steel                          1

Vixen                                   1

White Lion                           1

Volbeat                                2

WASP                                 2

Within Temptation            1

Wolf                                    2

Whitesnake                       2

Y&T                                      2

Yngwie Malmsteen           3                  



231               


Och listan är INTE fullständig! Själv har jag inte varit på alls lika många konserter, men så är jag ju ingen konsertmänniska heller...



RSS 2.0