VC igår

Fick åka direkt till vårdcentralen igår efter jobbet. Lukas hade ramlat och slagit sig på ögonbrynet. Fick sy, 6 stygn... Lilla, stora, pojken...


Kära SOMMARLOV! Var är du?

Jag vill verkligen ha sommarlov!

Jag älskar att vara hemma, jag älskar att vara ute, greja, sola, låta dörren stå öppen... Jag vill inte jobba nu, vill vara hemma.

Vi ska bygga uteplats på nersidan, längtar tills det är klart. Göra klart uppe i hallen. Ska snart börja riva garderoben, sen nya tapeter och delvis nytt golv. Jag vill ha en miljon!! Allt kostar pengar.

I fredags åt vi hos Robbans föräldrar. Vi började prata om barnvagn, då säger Robbans snälla mamma: farmor ska köpa en barnvagn till bebisen! Tjoho! DÅ slipper vi den utgiften =) Tänkte fara och beställa efter UL:et

I helgen har vi annars tagit det lugnt, mest varit hemma och donat. Var på 40-årsfest i lördags, trevligt. På 1-årsfest i går, trevligt... mycket fika blir det! Men det är lungt, magen är rätt stor ändå =) Träffade iof några kompisar som vi inte sett på ett tag, hon sa att det knappt syntes på mig att jag är gravid!

Jaja, tredagarsvecka! Alltid efterlängtat. På fredags spelar Lukas igen, här i stan, på lördag spelar Robban. På söndag ska jag jobba (homeparty). 

Nä, nu ska jag rätta och sätta betyg, jobba måsa man ju också =) 

Massor händer, hela tiden...

Ja, så är det väl med livet?

Just nu är mitt liv vädligt intenvist, det brukar kunna bli det såhär precis innan sommarlovet. Det är mycket fokus på mina barn, jag fattar inte hur jag hann med så många egna grejer förut, fast det var ett tag sen nu. En 14 åring tar banne mig mer tid än en 5 åring. Lukas har, som vanligt, massor att göra i skolan den här tiden på året. Han har en tendens att skjuta upp saker och ting och när terminen snart är slut sitter man där på utvecklingssamtalet och får uppraddat allt han inte gjort. Är lättirriterad! Tycker att skolan idag har så lätt för att vara problemfokuserad istället för lösningsfokuserat. Det här och det här och det här kan ditt barn INTE.... varför inte skriva att det här och det här och det här är ditt barns starka sida, det här och det här måste vi jobba mer med...

Sen eftersom Lukas alltid medverkar i diverse avslutningsuppträdanden är det mycket rep och övning. I år ska han uppträda solo med en låt han skrivit och gjort själv. Han ska sjunga och spela gitarr, FATTA vad mamma kommer att vara 1. nervös, 2. superstolt =) Det ÄR modigt gjort av honom att sätta sig på scenen inför några hundra och sjunga och spela själv, supermodigt, han går ju faktiskt bara i 7an. 

Jaja, annars räknar jag ner dagarna till skolavslutning, längtar! 4 ½ arbetsveckor kvar nu. Underbart! 

 

Idag jobbar jag hemifrån...

... och har tagit mig en välförtjänt sovmorron.

Än så länge har jag inte gjort så mycket nyttigt jobb, men det kanske bli. Å andra sidan ligger jag grymt i fas med allt på jobbet så jag har egentligen inte så mycket att göra, effektiva jag =)

Just nu ska jag sätta mig och skriva många mail till Lukas alla lärare, var på utvecklingssamtal igår och han behöver jobba ikapp i vissa ämnen. När skolan inte kan ta ansvar för att han hinner klart alla ämnen under terminen måste tydligen jag ta det ansvaret. Dagens skola är till viss del under all kritik.

Sen är jag irriterad. Min ena chef, biträdande rektor och min andra chef, rektorn, de pratar banne mig inte med varandra. Jag har blivit lovad av BR att kunna jobba hemma om jag känner att jag mår riktigt dåligt, och då särskilt på onsdagar eftersom jag inte har någon lektion. Detta har inte förmedlas till R, jag anser att detta är deras uppgift, att kommunicera med varandra och jag tycker inte att det är min uppgift att dubbelkolla så de pratat med varandra. Nu har BR andra arbetsuppgifter och jag är osäker på att R vet att jag fått lov att jobba hemifrån. Igår funderade jag på huruvida jag skulle informera R  om detta, men fan heller. Det är faktiskt deras plikt att prata. Så jag bestämde mig för att inget säga. OM R ifrågasätter varför jag var hemma idag, kommer jag se hur förvånad ut som helst och fråga om inte han och BR pratar med varandra, på så sätt kan jag "sätta" dig dem =)  

Det är väl rätt officiellt nu...

... att vi ska ha barn!

Så här är länken till min andra blogg, för er som vill läsa hur det går med graviditeten.

niofruktansvardamanader.blogg.se

RSS 2.0