Vägning igen då.

Så ser liver lite ljusare ut, av olika anledningar. Egentligen ingen särskild, det mest bara är så. Visst, de flesta av mina "problem" som jag skrev om tidigare finns ju kvar, men banne mig att de ska dra ner hela vardan. Jag försöker verkligen anamma det där med mental styrka, jag vet att det funkar, men det är inte alltid så lätt. Undra varför man (jag) ska måsta anstränga sig för att vara glad och lycklig? Man behöver knappast anstränga sig för att må skit, det kommer automatiskt tycker jag. Men sen för att komma ur allt det jobbiga och tänka positivt, det krävs ansträngning det, orättvist egentligen. Jaja, just nu springer jag mellan datorn och trappen ner för att försöka få upp Lukas. Han är den SEGASTE jag vet på morgonen, han kommer inte UPP ur sängen. Jag väcker honom säkert 10 ggr.

Något att glädjas åt, jag hade gått ner i vikt i alla fall. Har faktiskt kämpat som ett djur för att få kroppen att släppa på lite fett, det är inte lika lätt nu som för 10 år sen må jag säga. Jag har veckan som varit lagt en massa krut på motionsbiten. Varje dag har jag gått mellan 1-2 timmar. Sen har jag ätit bra. Helgen var mindre lyckad ur matsynpunkt, tjejfest, bakisdag och Robbans födelsedag. Men aldrig en dag av frosseri, jag har verkligen försökt hålla igen. Jag hade i alla fall gått ner 1,3, det är jag supernöjd med, verkligen! Så snaaaart har jag gått ner mina efterlängtade 10 kg. Då tar vi tag i nästa 10 kg =) Jag har nu lite mindre än 10 kg kvar till invägningsvikten nämligen, det är ett delmål jag vill ha nått innan den 29 juli, då är det 9 månader sen förlossning och det tar ju som bekant lika lång tid att få bort som att lägga på sig. Idag regnar det, men det stoppar inte mig! Antingen blir det promenad, eller så blir det crosstrainern. Tur att man har den. Såhär ser resultaten ut för både mig och Robban. Lite roligt, för vi har just nu gått ner nästan lika mycket =)

Resultat:

Linda -9,7 (-0,3 till delmål)
Robban -9,3 (-3,7 till målvikt)

Fy fan

vilken skitdag. Jag är så förbannat negativ och allt känns piss. Det känns som att jag idag har minst 14 saker att vara less över. Ett samtal från skolan, en titt över ekonomin, en titt i spegeln!!, känna efter i magen (mår skit, stress en STOR bidragande orsak), titta sig runt härhemma (vi städade som svin i tre dagar, nu ser det fördjävligt ut!!), ont i huvudet - har haft hela helgen. Ingen ork - ingen motivation. Till och med mascaran som jag till sist unnade mig att köpa, efter flera månaders uppskjutande, var skitdålig!!! Den kostade 350 kr... Hårfärgen och klippningen som jag sett fram emot så länge är jag heller inte riktigt nöjd med. Ja, de sistnämnad är jag ganska små problem, men man blir irriterad när ALLT som man sett fram emot blir bra mycket sämre än man tänkt sig. 

Ibland känns det dessutom som att man bär all världens börda på sina axlar, undra när det ska kännas tvärtom? Visst har man sina lycklig stunder, men det är ofta motigt tycker jag. Det är yttre faktorer som gör att man alltid måste kämpa, är det det livet går ut på? Det är svårt att hålla humöret uppe när man gång efter gång får mattan undanryckt. Shit vilket positivt inlägg, tror jag ska gå och lägga mig. 

Jaha, ny vecka!

Igår var jag iväg och vägde mig. Jag är både stolt och besviken över resultatet, hur går det ihop, schitzofren? Alltså, för ca 2 veckor sen slutade jag amma, helt. Hon vill helt enkelt inte mer. Det var ju klurigt då med maten, jag gick upp ca 2 kg? Kanske inte helt konstigt med tanke på amningen. Besviken och bestört tog jag i med alla krafter för att få de extrakilona att försvinna. Igår hade jag (enligt vågen hemma) bara 2 hg kvar och det i sig får man väl ändå se som något positivt? Eller hur. Så nu börjar jag liksom om. Det jag lagt in nu är minst 60 min promenad varje dag och det är det jag ska gå ut och ta itu med nu. Enligt VVs våg hade jag gått ner 0,1, så på det hela taget är jag väl nöjd. Detta går så mycket segare än jag tänkt, men så är det ibland.
Annars händer som vanligt massor!! En sammanfattning!

Tjejfest på fredag, fan vad jag ser fram emot det!!!!
Min syster har fått barn, i förrgår, men hon har brutit all kontakt med resten av familjen så jag lär aldrig få träffa den lilla bebisen, känns konstigt.
Robban fyller 35 år på söndag - vad ska jag köpa!?
Jag börjar jobba den 7 juni - då ska ytterligare 5 kg vara borta
Jag har fått en finare kontakt med min lillasyster Jo än jag haft på länge (kram)
Är så glad för mina fina syskon!! (Ja inte min syster som brutit med oss, henne förstår jag mig inte på, men men, hennes val...)

Resultat:
Linda -8,4
Robban - 7,5

Ingen magsjuka =)

Inte än så länge i alla fall, skönt. For till stan gjorde jag också. Det gick fint.

Just nu är jag sjukt less på mig själv, vill ha en totalförändring! Jag vill ta bort 20 kg i vikt, jag vill ändra frisyr helt, jag vill bli härligt solbrun och sen skulle jag vilja komma in i ett skitbra flow med mat - träning - vikt, forever typ. Tokless på att aldrig bli nöjd. Jag har bantat konstant de senaste 10 åren, det är en sån stor del av mitt liv och jag är så förbannat less på det. Undra hur många 100 kg man gått ner egentligen, upp-ner-upp-ner... Men innan jag blev med barn var jag ju "normal", varför var jag inte nöjd då? Inte ett dugg nöjd var jag, ville hela tiden ner, bort med mer. Nu skulle jag vara överlycklig om jag vägde så lite som då, det går så tröööögt. Men man får väl ladda på sig motivationsvästen och glatt ta fram mantrat "jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!jagharjuiallafallgåttner8kg... alltidnåt!"

Magsjuka

Idag känns det som att jag har magsjuka, men det har jag säkert inte. Alla i hela familjen har haft, utspritt på några veckor . Idag ska jag till stan och träffa mina medkollegor på himmelriket och såklart känns det som att jag drabbats. Ska man våga sig in till stan eller ej, det är frågan. Lukas hade magsjuka senast i förrgår. Vore rent ut sagt urtråkigt om man sitter där med kollegorna och käkar lunch och känner hur allt bara vänder sig! Äh, om man intalar sig att man inte har magsjuka kanske den håller isig bort =)

Jag har inte vägt mig heller, skitpåsk. Är världens mest misslyckade bantera just nu. Eller var det under påsk i alla fall. Nu har jag skärpt mig sen i måndags och nästa tisdag ska jag vägas. Har jag inte gått ner då kommer jag börja karva i fettet med kniv! =)

Nä, nu blir det väl till att göra sig klar ändå då, vore skittrevligt att faktiskt åka in till stan idag.

Over and...

Städdag...

Idag har vi haft en riktig städdag, tänk att det kan kännas så skönt efter en städdag! Så rent, så fridfullt, så underbart. Jag älskar att ha det städat runt mig.

Vad har hänt sen sist. Vi har haft dop, det var så fint och trevligt som jag hoppades på. Sen har påsken kommit och gått. I torsdags var vi upp till min syrra i Östersund. Hade en jättetrevlig kväll, god mat, lite vin, spel och mys. Sen på lördag var vi hos Robbans mamma och pappa på middag. Det var också jättetrevligt. På söndag for vi till pappa och fiskade/anglade hela dagen, det var helt underbart, med tanke på det fantastiska vädret! Sen blev det god mat, spel och så kom min kära farmor ner och var med oss på kvällen och spelade och hade trevligt. Allt var som förr! Underbart. Sen har veckan gått ganska snabbt, i morgon är det redan fredag och snart är påsklovet över. Lukas är hos Ronny och kommer hem i morgon, eller mellanlandar, han ska ev. till stan till sin tjej. Så på måndag börjar vardagen igen, men det gör väl inte så mycket. Snart är det ju sommarlov! Idag har jag härjat på med jobbet om föräldraledigt/jobba, osv. Det är mycket med regler och sånt. Ser ut som att jag börjar jobba i juni, jobbar 1½ vecka, sen semester och så 50% jobb from hösten. Det är ett jävla pysslande med dagar och så, vill att det ska räcka så länge som möjligt och jag har upptäckt att man inte blir rik på att vara mammaledig direkt! Men, det kan bara bli bättre! Jag vill så gärna köpa en ny cykel till Kajsa-Linn i sommar. Hon har aldrig haft en ny, helt egen, cykel. Har en plan. Har en hel del kläder som ska säljas på tradera, tänkte sälja och se om jag kan få ihop till en cykel! Fick lite inspiration när jag såg lyxfällan idag! Ser man det programet inser man att man har rätt små problem själv =) Jaja, det är planen i alla fall, får se om jag lyckas!

Vägningen då. Ja, det har gått helt ok. Idag har jag inte varit iväg, kändes inte värt att åka in bara för att väga sig, väntar tills nästa onsdag. Förra veckan hade jag dock gått ner 0,5, helt OK med tanke på att vi hade dop på helgen och så. Har fortfarande inte gått ner 10 kg, men kämpar på. Den 20 april har jag klipptid och DÅ ska jag ha gått ner 10 kg, klipptiden var ju min belöning! Så jag har lite press på mig. Kommer dock inte riktigt igång med träningen igen. Var sjuk före dopet och det har tagit hårt. Jag har varit väldigt trött, ont i kroppen osv. Men vill så gärna komma igång. Kanske i morgon. Är det fint väder ska vi ut och fiska i morgon, annars ska vi städa källaren. 

Resultaten
Linda - 8,3 (-1,7 kvar till delmål)
Robban - 8,5 (-1,5 kvar till delmål)

Vägning nästa onsdag!  

RSS 2.0