Tror jag ska duscha snart!

Ja, det låter väl som en intressant rubrik! Faktum är att jag ska göra det och det är ju sånt min blogg handlar om, vardagliga, enkla saker för en vardaglig, enkel människa.

Just nu sitter jag dessutom och småkikar på "Det stora blå" och känner mig kulturell utav bara den, men det går över snart =) Helgen är snart till ända, men jag har sedan länge arbetat bort min söndagsångest, så det känns skönt. Med mental träning kunde jag omvandla de negativa söndagsångestkänslorna till något positivt. Söndagar är numera trevliga, mysiga och bra dagar. 

Om inte jag jobbat som lärare skulle jag vilja jobba med coaching, mental styrka och sånt. Det tror jag skulle passa mig, jag fösöker verkligen leva som jag lär. För det första så tror jag att livet består av prövningar av anledningar som vi kanske inte alltid förstår (snart får ni kalla mig religiös!) dessutom tror jag att man med hjälp av mental träning kan reducera dessa provningar till överkomliga istället för katastrofala. Man måste tänka lösningsfokuserat och inte problemfokuserat. Exempelvis i mitt liv just nu, ibland mår jag så himla dåligt över att det är som det är med sonens skolgång, jag har verkligen bankat huvudet i väggen, i min ensamhet. Så satte jag mig ner och tänkte "om jag gör som jag alltid gjort, får vi samma resultat som vi alltid fått, vilket är ett resultat vi inte vill ha. Det gäller att tänka på alternativa lösningar och INTE gräva ner sig". Sagt och gjort, delar av förra veckan spenderade jag med att hitta andra lösningar och har nu börjat rota i det och framförallt, tagit hjälp! Det känns så otroligt mycket skönare och allt ser lite ljusare ut.

Sen brukar jag alltid sätta problemen eller prövningen i perspektiv med andra stora saker. Låt säga att vi en månad har dåligt med pengar och en sån som jag skulle kunna att deppa ihop rejält. Då brukar jag tänka på allt vi faktiskt har och att många har det sämre. Ja, jag vet! Det låter kanske lite naivt och frireligiöst, men det skiter jag i, funkar det så funkar det.

Sen en annan sak som man kan testa, om man är på dåligt humör eller känner sig nere, då brukar jag tvinga mig till att bli glad. Jag tvingar mig att le, att säga snälla saker till någon i min närhet, ger någon en kram och är sådan som jag VILL vara. Jag spelar en roll helt enkelt och på så sätt blir jag antingen på bättre humör, eller så upplever min omgivning mig gladare och det är huvudsaken. Mina barn och man ska inte uppleve mig så sur och tvär som jag så ofta kan bli. Nä, fram för ett gladare humör, då blir livet roligare. Och med tanke på alla mina existentiella funderingar måste jag hitta lösningar och tankar som gör livet lättare. Så går det när man inte föddes optimistisk. 

Men vad jag pladdrar på. Tur att denna blogg är till för mig, mitt sätt och rensa tankarna och OM det nu någon som läser och inte fattar dett dugg, så behöver jag faktiskt inte ta hänsyn till det =)

NU ska jag duscha, jag har tränat idag. Ett mycket kort pass skulle säkert någon tycka, men jag väljer att se det som beundransvärt värdefulle minuter av träning istället.   

Nu har jag vägt mig!

Och ja, det gick rätt bra. Jag hade gått ner 0,9 kg och fick en guldstjärna eftersom jag nu har gått ner 3 kg =) Jag hade dessutom en kjol ur min "vanliga" garderob idag, den satt tajt som fan, men det gjorde inget, jag var så glad att jag fick igen då så jag tog den ändå. Nu är det bara att köra på! Målet inför nästa vecka är att gå ner minst 0,7. Nya kropp - here i come! Robban hade gått ner 1 kg och har alltså gått ner 3,5 kg allt som allt.

Annars rullar väl livet på, känns som att man mest är inspärrad fortfarande, man gör inte så mycket. Just nu så spelar det inte så stor roll, jag är ganska nöjd som det är. Det som är jobbigt är väl att man som fyrbarnsmamma inte har så mycket tid, till något annat än att vara mamma, men jag längtar tills vi kan börja repa igen, jag vill upp på scen igen! Det är väl nästa mål, att få igång repande och spelandet så snart som möjligt.

Vägning i morgon

Ja, i morgon är det onsdag igen och med det vägning för andra veckan. Det känns mer pirrigt än första veckan, första veckan går man alltid ner. Jag har följt programmet, så det borde inte vara några problem, men ändå. Jag vet ju att jag kommer att bli jättebesviken om jag inte har gått ner något. Jag vill ner en sisodär 8 kg helst nu på en gång, helst i morgon tack! Det tråkiga är ju att det tar sån tid, har inte tålamodet, men det är väl bara att gilla läget och acceptera att det tar tid.

Det är nog bara att acceptera att det är mycket man inte kan styra över, både det ena och andra. Det gäller bara att inte låta sånt man inte kan styra över trycka ner en för mycket.

Nu ska jag gå och sova, i morgon ska vi åka till stan en sväng. Robban är hemma i morgon och ska med, han har en del ärenden han också. Mat ska inhandlas, när man lever på studiemedel och mammapeng så blir det bara det mest nödvändinga som kan inhandlas, lite trist, men livet är fullt av prövningar och att klara det här är väl en av dem. Allt handlar om att prioritera.

God natt och önska mig lycka till!

Tonåring

Jag har en filosofi. Jag tror att Gud tillverkade tonåringar för att utsätta oss föräldrar för en sista, nästintill omöjlig, utmaning. Den som klarar av en tonåring är fullständigt klar för intågandet i paradiset. Denna sista prövning, så otroligt svår, ouppnåelig och komplicerad att många föräldrar genom tiderna funderat på sitt eget existensberättigande, är den slugaste och mest tålamodskrävande av alla prövningar. Men det måste den ju vara, annars är det ju inte det ultimata testet, vilka hamnar i paradiset och vilka hamnar i helvetet. Det måste vara så, det måste vara Guds plan, vad finns det annars för anledning till tonåringens existens?

Ännu en skön och lugn...

...lördagskväll. Har faktiskt ingen större längtan till uteliv, inte just idag i alla fall. Idag har jag och barnen varit ensamma, ja inte Lukas då, han är på konfirmationsläger. Vi har idag varit ute en sväng, Kajsa-Linn åkte skidor, jag och Wilda-Li tog vagnen. Sen eldade vi lite skräp och grejade. Sen gick vi in och lunchade rester med Linus. 1½ vecka med VV och ännu en lördag har snart gått. Det går bra, hittills, det känns helt ok att köra VV. Det enda som är lite buttert är antalet kg jag måste ner. Ibland känns det lite väl många och tröstlöst. 

Idag har jag soreterat klart alla våra kort, från 2002 och fram till nu. Det har taigt sina timmar kan jag säga. Sen ska jag sortera film som vi filmat, men det tar nog inte lika lång tid. Jag har även installerat om datorn uppe, skitdator. Den ska Kajsa-Linn få ta över nu. Robban ska in till stan och köpa en dator i morgon, han har ju börjat en tvåårig utbildning på universitetet, ljud och musikdesign heter den och där krävs det att han har en bra dator och en massa annan utrustning, så det är väl bara att skaffa. Sen ska ju Lukas köpa en egen dator och den andra datorn vi har upp är även den ominstallerad så den få Linus överta. Så då kan alla ha varsinn dator! Nu sitter alla vid min dator, för den är ju bärbar. 

Lägger in lite bilder på mig, såhär vill jag se ut igen, det är klart att det är möjligt, eller hur??









Målet är i sikte

 

Ska iväg...

Sitter och slänger i mig frukost, ska iväg till öppna förskolan om ca 5 min! SKa promenera dig tänkte jag.

I alla fall, vägning igår. Det var faktiskt inte så nervöst, har följt programmet till punkt och pricka. Jag hade gått ner 2.1 kg, *duktig* =) Robban hade gått ner 2,5 kg i måndags, så det går åt rätt håll!! Snart ska jag börja rota i min gamla klädhög, ska bara gå ner en sisodär 8 kg till =)

5 bra saker med veckan som gått

Så var det söndag och jag har överlevt min första VV-helg. Det har gått bra, nu är det med skräckblandad förtjusning jag inväntar onsdag och vägning, jag vill ju så gärna att det ska ha gått bra!

Jag hade tänkt att införa positiva-tankar-söndag. Jag tänker försöka räkna upp 5 positiva saker med föregående vecka, varje söndag. Jag är ju mycket för det där med mental styrka och att tänka till och analysera det positiva ur olika perspektiv måste vara bra!

Analys av förra veckan.

1 - Jag har tränat på crosstrainern 2 ggr och åkt skidor 1 gång
2 - Jag har bara ätit godis två dagar, lite på fredag och på lördag
3 - Jag har räknat mina points noggrant och följt VV
4 - Jag har valt bort fikabröd när Robbans mamma bjöd på fika idag
5 - Jag har valt att ta tillvara på alla tillfällen till träning under dagarna, ex. själv sprungit upp på övervåningen en extra gång för att hämta något, istället för att skicka någon annan.

Det var roligt med att lista saker, jag tror att jag ska lista 5 saker jag ska göra för att förbättra mitt liv nästa vecka. Som inte har med vikt att göra =) KUL

1 - Jag ska kliva upp varje morgon och ge barnen en kram innan de åker till skolan
2 - Jag ska möta Robban när han kommer hem med en puss varje dag (nä, det gör jag inte alla dagar, ibland är jag bara allmänt sur, utan anledning)
3 - Jag ska anstränga mig för att möta mina medmänniskor med ett leende istället för med en sur min, som är min specialitet ibland.
4 - Jag ska kliva upp varje morgon och se mig själv i spegeln och säga högt till mig själv att jag är snygg!
5 - Jag ska prata med mina barn på dagarna när de kommer hem från skolan.    

Lördag

Idag är det lördag och just nu är det lördagkväll. Jag sitter och äter lördagsgodis faktiskt, det känns sådär. Jag vet ju att jag kan äta godis, även då jag "bantar", men det känns fel. Men jag vill ju inte vara utan lördagsgodis heller, det skulle kännas så definitivt och trist. Så nu sitter jag här med lagom mycket dåligt samvete, fast jag egentligen inte behöver ha det, tror jag =/ Det blir nog bättre när jag ser resultat på vägen och ser att/om detta funkar. Så på onsdag är det vägning, hoppas hoppas hoppas att det ger resultat, nu vill jag i mina gamla kläder!

Vet ni vad jag vill mer, jo jag vill bli mig själv, ha tillbaka min kropp, min ork och mitt sociala liv. Vill man inte alltid det efter en graviditet och spädbarnstid? Jag längtar tills jag får vara bara Linda igen. Just nu är jag 95% mamma och 5% Linda, kan det i alla fall bli 50/50? Egentid till träning, umgås med vänner, vuxenbestyr. Lyx som att duscha ifred, klä upp sig, i snygga kläder som passar! Sminka sig, helt utan tidspress, lite musik i bakgrunden, ett glas vin. Sen iväg och umgås med ett glatt gäng kompisar och bara tänka på sig själv. Sova hela natten utan att väckas en enda gång, sova ut tills man vaknar själv och sen bara lata sig en hel dag efter. Det är vardagslyx! Men det kommer väl, förr eller senare. När man minst anar det har ungarna vuxit upp och vill inte ens vara med en längre. Jag tittade på gamla kort på barnen och man inser att de växer upp snabbt! Så man ska nog ta tillvara på den här bebistiden och se värdet i att krypa upp i soffan och kika på film på lördagarna. Men personligen tror jag på en kombination, dels vara mamma till en bebis och ta tillvara på allt mys och dels försöka få egentid för att fylla på med energi.

Sitter just nu och tittar på filmen 2012, tycker inte om dystopier, såna framkallar ångest och jag tycker inte om ångest. Jag får alltid mer eller mindre ångest efter en graviditet, jag känner igen samma känsla varje gång. Man tänker mycket på livet, döden och vad som ska hända sen? Därför är jag extra känslig för allt som har med existentiella frågor att göra. Det gör mig sömnlös på nätterna. Vissa dagar är bättre och andra sämre. Just nu går det rätt bra, men en dystopisk film kan förvärra det hela. Men jag tittar bara med ett halvt öga. Nu ska jag fortsätta sortera kort på datorn, från 2002 fram till 2010. Den sysslan passar mig, jag gillar att sortera =)   

Yes!

Sitter och kodar och grejar och fixar med bloggen! Tack Margona!! Har klurat och klurat och hua vad jag lär mig. Måste fortsätta testa!

Invägd!

Så var man invägd vid VV, jag kan säga att det var värre än jag trodde. Jag tänker inte skriva ut några siffror, inte just nu, det vågar jag inte. Men när jag gått ner kan jag avslöja. Kan säga att jag ska ner mer än 10 kg, så första målet är att gå ner 10 kg och det tänker jag göra tills mitt ex 40 årsfest som är sista helgen i februari. Det är 6 veckor dit så det borde ju gå =) Med lite jävlaranamma. Ok, minst 5 kg då, men helst 10.

Ja, första dagen har snart gått och det går rätt bra. Jag ammar ju, vilket innebär att jag får äta så mycket mer, idag har jag ex. inte ätit alla min ProPoints, som det heter. Vill att tiden ska rinna iväg så att jag får väga mig igen, första veckan brukar ju alltid gå bra, de två första veckorna, efter det känns det som att det verkligen börjar ta.

Lite allmänt. Robban har kommit in på en utbildning på universitetet, Musik och ljuddesign heter den, en tvåårig utbildning. Får se vad den ger. Problemet är att han måste köpa ny dator och inspelningsutrustning, dyrt. Sen går han ju fortfarande i Härnösand en termin till så det blir lite tajt den här terminen, lite dubbelt, men det lär väl gå.

Jag har sorterat kort i datorn idag, det är såna små trevliga projekt man sysslar med som mammaledig =)

Och nu ska jag gå och sova, en ny dag väntar i morgon! Tänkte att jag ska börja gå på öppna förskolan med lilltösen, men jag väntar nog en vecka till, tänkte promenera, men vill ha det lite varmare ute först.

Just ja, på onsdag ska jag börja på pilates inne i stan, pilates/babymassage, en gång i veckan, tror det blir skoj! God natt!


Attans vad tiden går fort!

Hinner inte uppdatera bloggen så ofta som jag vill. För det första är det svårt att sitta vid datorn när gumman är vaken, hon kräver uppmärksamhet! När hon sover, vilket hon gör bara korta stunder på dagen, rusar man på för att hinna med allt som man inte hinner med annars, tvätt, städ... Men jag gör en liten uppdatering. Idag ska jag och lillfisen ta tåget in till stan för min invägning på vv, det känns skönt på ett sätt men lite sorgset på ett sätt. Jag är ju gammal matmissbrukare och det känns trist att inte kunna äta som jag vill, jag blir lycklig av att äta, precis som en alkoholist blir lycklig av sprit. Men baksidan är att det frambringar lika mycket ångest som lycka och än mer ångest när kilorna lägger på sig. Så här är jag nu, ska mota Olle i grin´och köra vv nu innan man rullar fram av fett och knaprar ångestabletter dagarna i ända =) mer sen, nu kallar Wilda-Li på uppmärksamhet!

VV, Pilates och träningshets var det ja...

Ja, vad handlar det här om nu då. Jo, ganska enkelt, som för alla andra efter jul sähär, att komma i form!

VV - onsdag den 13 januari 2010 väger jag in mig på viktväktarna igen, been there, done that. Jag gick med i vv efter jag fått Kajsa-Linn också, lyckades väldigt bra då också, som alltid =) Men skillnaden är att denna gång ska jag gå jämnvikten också. Såhär är det. År 2000 gick jag med i viktväktarna med en stor övervikt, då var jag 25 år. Det första året gick jag ner massor! typ 30 kg. Sen lyckades jag gå ner ytterligare, så drygt 43 kg gick jag ner. De sista kg:orna gick jag ner på egen hand, alltså inte med vv. Sen efter jag fått Kajsa-Linn gick jag upp en del igen och gick med i vv, jag gick ner, hoppade av vv och gick ner ytterligare några kg, till min trivselvikt. Sen träffade jag Robban och gick upp några kg, aldrig akut mycket, ca 4-6 kg. Lyckades inte riktigt ta bort dem. Sen blev jag ju med barn igen och åt en del, ja så nu är jag här. VV blir det igen, tänker gå ner innan jag slutar amma eftersom man går ner så mycket snabbare när man ammar. I höst är det 10 år sen jag gick med i vv för första gången och det ska jag fira med att inte bara gå ner till min målvikt, utan även gå jämnvikt och faktiskt avsluta som man ska. Så nästa onsdag börjar denna resa.

Pilates - SKriver mer om det i nästa inlägg =)

Nu väntar en hungrig tjej! 

Shit vilket uppehåll...

Jag kan helt ärligt säga att jag inte haft tid att uppdatera bloggen, med hundra ungar, jul, åkande fram och tillbaka, städande, julklappsinhandel, mat- och godistillverkning, barnkalas, nyår....

Här kommer en sammanfattning, i bilder mestadels!

Först, Kajsa-Linn fyllde 6 år i december, måste bara lägga in ett kort på världens sötaste =)





Jul firade vi hos min pappa. Det var vi (hela familjen), min storasyster, hennes sambo och hennes son, Tim. Pappa och hans sambo och så min lillebror. Det var en helskön jul! Mina nära och kära betyder allt för mig. Min lillasyster Janna var också med, hon kom till mig innan jul och åkte hem igår. Det har varit skitmysigt att ha henne här gojänta! Så mycket hann vi prata om, allt och inget, tror hon behöver en storasyrra som lyssnar och som hon kan prata med! Och jag behöver en lillsyrra som är helskön!


Kajsa-Linn fick sina efterlängtade Pet Shops!







Torsdag innan jul var vi på Robbans skolas avslutning, här var precis innan vi åkte.




Gosyrran! Snygg är hon också, "avis" =)



Robban sjöng på avslutningen.




Wilda-Li i bärsjalen.




Mamma och gumman =)





Storöga!




Miner är vi duktiga på i denna familj!










Sötunge! Lik mor =)




Jul!
Syster Marie, sambo Fredde, Linus och Maries son Tim




Tim



Som sagt, miner =) Jabba the hutt =) 



Robban, Linus och min pappa.



Lukas, Robban, Kajja, jag och Wilda.




Ja, sen har vi firat nyår också, hos min syrra Marie. Vi hade så himla roligt. Det var Marie, Fredde, alla deras barn, bror Jens, kompisen Jens och jag och Robban. Vi garvade hela kvällen, det började med middan och en massa skratt. Sen fortsatte det. Sen spotyfiade vi, dvs spelade låtar som betyder något, vi gick laget runt och alla valde.

Kompisen Jens, mycket mat och ätande!





Äta, äta, äta...



Och dricka! Bror Jens




Syrran och hennes kille.




Jag och WIlda-Li




Ja, nu är uppdateringen över! Nästa inlägg kommer att ha rubriken: VV, pilates och träningshets! Spännande =)

RSS 2.0