Sitter på jobbet..

.. och känner mig halvt som halvt engagerad. Har en dag med mycket få lektioner och det gör mig slö! Har hur mycket tid som helst att surfa runt och inte göra någon nytta alls. Annars mår jag mycket bättre nu, har inte lika ont i magen. Känns som att jag har kommit in i ett lugn nuförtiden. Jag vet ju att livet går i vågor, men nu känns allt helt ok! Det kan bero på många saker, här är några saker som gör mig positiv just nu.

1. Det är snart mars, det börjar kännas i luften att våren är på väg
2. Vi har en spelning till helgen, det flyter i bandet, det går bra och det känns bra
3. Alla ungar är hos mig nu
4. Det är snart 1 veckas lov!
5. Jag ska åka till Stockholm på torsdag och gå på konsert, kul!
6. Vi har tagit upp en dörr till Kajsas rum, det känns som att det är på G
7. Lön i morgon (iof lär den ta slut fort!)
8. Vi har äntligen köpt elgitarren till Lukas som vi lovat så länge (5000 kr kostade den, men den skulle ha kostat 7000!!)
9. Robban är på bra humör, han är fin, rar, snäll och hjälper mig så mycket
10. Sen är det en sak som hänt som fått mig att inse att livet är för kort för att deppa bort. En sak som alla borde få uppleva, som gjort mig lugnare, i alla fall nu under en period. Jag säger inte vad än, kanske det kommer så småningom, när det mognat ett tag.

Jaja, tillbaka till jobb! Kram till er alla som faktiskt betyder jättemycket för mig! 


Söndag

En alledeles lugn och vanlig helg har fortgått utan större katastrof. Jag har varit mycket seg sen i torsdag, trodde jag skulle avlida av smärta, men jag överlevde =) Vad var det då undrar ni nog? Jo, jag fick ONT i magen på torsdagkväll, ont rakt in under revbenen. Tänkte inte mer på det, överlevde... På fredag var det liiite bättre, men mot kvällen var jag riktigt dålig. Mådde illa, hade mycket ont och våndades. Robban jobbade och jag var ensam hemma, inte roligt. På lördag var det fortfarande inte bättre, trodde jag skulle behöva åka in på akuten. Ringde sjukvårdsupplysningen och där sa de att det antagligen var magkatarr, jahapp, så då kan man lägga till det också i min gedigna sjukdomshistoria! Äter nu novalucol som godis och försöker fokusera på att inte stressa. Men om man tänker tillräckligt mycket på att man måste ta det lugnt blir man stressad av det, konstigt. Igår sov jag mest hela dagen, var liksom trött och tagen. På kvällen skulle vi se en film med Linus, Robban somnade efter 5 min och jag efter ca 30 min. Vaknade av att filmen slutade runt 24 och vi skulle gå och sova. Idag har vi repat med bandet, det var mycket roligt! Vi har ju en spelning på lördag och det ska bli så kul, det var ett tag sen nu. Lucia var sist vi spelade. Nu håller Robban på med flygande Jacob och jag sitter här, så nu är nu uppdaterad om min lugna och sköna helg! Nästa helg lär väl bli lite hetsigare dock!

Jag är trött!

Vet inte om jag hämtat mig riktigt än, är så in i norden trött att jag kan knappt sitta på stolen utan att fara av. Nu vill jag bara att Robban ska hämta mig så jag kan åka hem och sova en stund medan han städar =) Helgen blir annars väldigt lugn. Ska ev. åka in och klippa klorna på Kira på lördag, åker till Arken, vågar inte chansa själv riktigt. Annars blir det lugnt. Har ont i magen förtfarande, typ som träningsvärk, som om magen är helt förvånad att jag faktiskt måste äta ibland också, den har väl glömt vitsen med det efter den totala tömningen jag gjorde =) 

Jaja, nu ska vi ha genomgång hur vi sätter betyg med vårt datasystem, bäst att vara alert och med!

See yoa!

Nej, jag har inte försvunnit!

Men jag har varit sjuk!

Jag har haft maginfluensa (tror jag, jag väljer att kalla det så, det låter bra) dvs. mycket dålig i mage (diarre ggr 100) samt febertoppar?! Konstiga symptom. Jag har varit hemma från jobbet mån-ons, är tillbaka idag. Det konstiga är att idag är det torsdag, men i mitt huvud är det måndag...

Hinner inte skriva så mycket, ni inser väl HUR mycket jag ligger efter i arbetet...

Ellenor! - Har inga pengar på mobilen men kan vi repa till helgen, så jag vet att jag är helt frisk? Jag har inte spytt något, bara varit dålig i magen. Jag har inte haft magsjuka, försäkrar =)

Lite mer bilder på oss!

När jag ändå tömt kameran kan jag lägga in lite bilder på oss i familjen också, det kan ju vara kul =)

Robban! Han ser full ut men är det ej =)

Inte alls berusad fast han ser så ut =)


Lite bärre bild på snyggingen =)





Kajsa-Linns födelsedag


Födelsedagskalas!


Luciafest på Stödehuset. Min bror näst längst till vänster.





Linus uppträder för första gången




Lukas uppträder... för vet inte vilken gång i ordningen...



Lukas fyller 14!




Rep i källaren, Lukas far, Lukas och Robban

Lukas far, Robban och Lukas
Linus


Bilder!

Här är lilla Kira!

Hon tycker inte om kameran! Mycket integritet!










Om ni visste vad effektiv jag varit på jobbet idag!

1. Började morgonen med att städa personalrummet, alla skåp, lådor, kyl...
2. Ordnade med lite papper, sorterade lite
3. Kl 9 for jag till Birsta och hämtade en bilgrej
4. Skrev EVK-inbjudan till elever
5. Sammanställde inför ett elevmöte
6. Elev och föräldramöte kl 11
7. Gjorde iordning ett allmänt kalendarium för eleverna, satte upp ute på anslagstavlan
8. Gjorde ordning i mitt estet-rum. Satte upp på väggen
9. Lunch
10. kopierade och gjorde i ordning 12 veckors jobb åt ettorna.
11. Var på allsamling med alla på skolan
12. Ringt och bokat pianostämmare och flyttvagn till pianot
13. Plockade i och ur diskmaskinen här på jobbet, städade runt diskbänken
14. Fyllde på kaffeautomaten
15. och här är jag nu. Ska sätta mig och slöa! Sen ska jag hämta Lukas kvart i 4, han ska på Rock After School. Sen hämta Robban, skjutsa honom till den andra bilen. Iväg och handla, hämta Lukas efter han spelat, hem, in med matvaror, hämta Linus. Hämta Kira och Kajsa-Linn som är hos Robbans föräldrar. Hem, sätta mig med Lukas som måste jobba ikapp sig med samhälle. Hänga tvätt, ge barnen kvällsfika, se till så att idrottskläder är packade. Se till så att läxor är gjorda. Se till så att alla somnar. Då är kl ca 22:00 och även jag somnar ovaggad! Nån som känner igen sig =)

Ja, typ =) så kan en effektiv dag se ut =)

Jag lovar..

..jag ska lägga upp bild på lillar Kira, ikväll! Igår var Ellenor hos mig och vi repade. När det var över var jag trött och slut och halvsomnade i soffan. Ikväll ska Lukas börja på något som heter Rock after School och det är precis vad det är. De sätter ihop "grupper", sen får man spela ihop i 10 veckor, spela in en låt i studio och göra ett uppträdande. Lukas hamnade i en grupp med bara tjejer! Fast jag tror att det blir himla bra, det var rara tjejer, lite framåt, lite tuffa. De hade ett band redan, men saknade en gitarrist. Det blir skitcoolt för Lukas att vara gitarrist i det bandet. Han är ju lite av tjejernas favorit =) Lång som han är, ser lite "vuxen" ut, lite tyst, charmig och spelar gitarr, kan det blir bättre brudmagnet =) Så efter det, jag måste vänta på honom här i stan så åker han med mig hem, så ska jag försöka sätta in en bild på lillgullhunden! Idag är hon hos Robbans pappa, eftersom vi är borta hela dagen.

Just ja, tror ni inte att de hittade mer fel på biljäveln, nån fjäder som var tvunget att bytas, den gick inte ens att köra utan att den grejen byttes. Jaha, beställa ännu fler delar, dyrt, så håller de på med den idag. Hatar bilar som går sönder!

Rapport..

..vill bara skriva ett kort inlägg om hur läget är med Kira. Allt går över förväntan, hon är en underbar lite raring. Hon gör inte mycket väsen av sig, hon är go och glad och finner sig i allt. Hon tyr sig till mig till 100%, hon lyssnar mest på mig. Om någon annan ropar eller säger nåt till henne så tittar hon på mig först med stora ögon och kollar om det är ok. Igår skulle Lukas ta med henne till sitt rum, han ropade hennes namn, men hon gick inte. Sen reste jag mig och ropade hennes namn, omedelbart följde hon med, rolig hund =)

Vi repade igår så jag hann inte lägga ut några bilder, få se om´jag hinner ikväll!

Ellenor! Om du läser detta. Jag glömde ringa dig igår, jag tänkte höra om vi kunde träffas ikväll och repa lite? Jag ringer sen om jag hinner.

Ja just ja..

.. har en sån fullsmetad dag att jag helt glömmer bort er =) Hur gick det då med hunden?

Såhär var det. Jag såg en annons på blocket, "liten papillonliknande hund säljes", priset var 2500. Jag satt hos Catarina och drack vin när jag såg annonsen. Ringde omedelbart, hunden var tyvärr såld =( Hon frågade då om jag inte ville köpa en valp, nej, sa jag. Vi vill ha en hund som är några år, en liten hund. Hon sa då att hon hade en dvärgpudel som hon ville ha en fodervärd till, som jag kunde få köpa billigt, om hon fick ta en valpkull av henne senare. Jaha, genast blev jag intesserad. Sedan började hon prata om en annan hund som jag till och med skulle få gratis om jag kunde erbjuda henne ett tryggt och bra hem. Hon ville ha en valpkull av henne också, till hösten. Jaha, gratis hund, låter bra! Jag, Catarina, hennes kille Per och Robban åkte så upp hela vägen till Hammerdal, det var långt och det var dåligt väder! Väl där letade vi länge och väl efter rätt hus, där tanten förklarade låg ett ruckel, vi tänkte att där kunde det väl ändå inte vara. Men så var det. I ett litet förfallet rött hus höll hon då till, tanten som hade hundarna. Hon var uppfödare och hade hållit på i över 30 år, det lät ju meriterande på telefon =) Så, in i rucklet och vi möttes av en mängd hundar, varav en var en liiiten svart hund (pudeln) och en annan var en svart hund med lite beiga tecken (den andra lilla blandrasen). Det luktade instängt, rök, hund och ostädat! Men vi gick in och möttes av en liten whiskeyröstkraxande dam som lät rent av som en häxa. Jag fick veta att den lilla blandrashunden som vi skulle titta på hette Mira, jag kände direkt att henne ville jag ha! Hon var enligt tanten mycket snäll, väluppfostrad och glad hund. Jag blev genast kär =) Vi fick ta med lilla Mira hem på prov, om allt gick bra skulle vi få henne, gratis! Hon ville bara att Mira skulle få ett bra liv, en egen familj. Jag tackade genast ja och det roligast av allt var Robbans reaktion. Robban har hela tiden varit lite tveksam till hund, men Mira blev han störtkär i! På vägen hem bestämde vi att hon skulle byta namn, Lukas lillasyster heter Mira! Så Kira får bli hennes namn. Hon är 3 år, har haft valpar. Otroligt lugn och snäll. Hon märks knappt! Hon är liten, typ 35 cm. Hennes mamma är Papillon och Japansk spets, hennes pappa är Schäfer/Rottweiler! Rätt konstig blandning med tanke på att hon är så liten. Men hon ser ut som en liiiiten rottweiler, fast mycket smäckrare =) Ja, så nu är vi med hund, det känns kul. Hon sköter sig mycket bra hittills och även Robbans föräldrar blev så förtjusta, så hundvakt tror jag inte blir några problem att få =)   

Så nu har ni fått en rapport! Hoppas kunna lägga in bild på henne när jag kommer hem!

Hund!!!

Imorgon ska jag, Catarina, Robban och Per åka upp till Jämtland för att titta på två hundar! Eller knappast bara titta, vi lär nog ta hem en! Ringde en uppfödare. Hon hade en blandras, en liten hund som jag kunde få gratis! I utbyte mot att hon ska få en kull! Sen har hon en toypudel, med stamtavla, som jag får köpa till en billig penning, som hon också vill ha en kull från! Så i morgon åker vi på äventyr!!!! Hör av mig när vi varit där!

Så blev det fredag igen...

..en bra fredag!

Vikt
Ja, idag var det vägning igen. Det gick bra. Mitt mål år ju att stå still i vikt nu, jag hade faktiskt gått ner, även denna fredag. Iof inte så mycket, men allt som är - är bra. Går jag ner lite varje vecka, som jag gjort hittills, så blir det ju en del innan det är färdigt. Känns som att jag har hittat en balans! Mycket kolhydratfattigt på veckorna, fritt på helgerna. Även om jag äter rätt hej vilt på helgen, verkar det som att jag går ner i vikt ändå! Super. Mina nya byxor har jag idag och de sitter SÅ snyggt! Jag som inte köpt byxor på hur länge som helst. Trodde inte att det fanns byxor som jag kunde ha =) Men det fanns det, och de sitter skitbra!

Ikväll ska jag till min vän Catarina, det ska bli mycket trevligt. Det är en gammal (ja, hon är inte gammal, bara vår vänskap=) pluggkompis från lärarhögskolan. När vi träffas, vilket vi gör med jämna mellanrum, blir det mycket jobbsnack, så det är inte så kul för andra att vara med på våra träffar! Vi ska äta kyckling i kokosmjölk och ungsbakade grönsaker och VIN, mycket vin =)

Oj då, måste ju förbereda. Har en Power Point - genomgång med eleverna om 30 min och jag har inte gjort klart den än, måste göra det! Skriver mer sen!

Kram till alla // en glad Linda

Hund...pengar och lite annat...

...Ok, sähär är det. Jag har i två månader nu suttit på blocket varje dag och sökt med ljus och lyckta efter en hund till oss. Detta är den bistra sanningen jag nu har kommit fram till.

1. Hundar är dyra - hur har folk råd??

2. Små hundar är populära - en fördom att de är enklare?

3. Små hundar är dyrare än stora - mycket dyrare.

4. De flesta annonser är på små hundar - valpar - runt 7000 - 15000. Blandras eller renras. Det finns även många annonser på amstaff. Inte allfför ovanligt att folk vill omplacera en amstaff på runt 6 - 18 månader. Slutsats: den hundrasen behöver en van ägare? Även amstaffvalpar är vanliga - jag vill inte ha en amstaff.

5. Omplaceringar är generellt ovanliga. Ofta är det stora blandrashundar som omplacerars, ex. golden, schäfer, doberman, jämthund, rottweiler...- många inser att de inte har plats, tid, ork?

6. Ibland, ytterst sällan, dyker det upp en liten hund som ska omplaceras. Då är den 1. en problemhund 2. en mycket dyr hund 3. redan såld. Vi har en smärtgräns på 3000 kr.

7. Jag har svarat på en handfull annonser, men inget har passat. De 'är ofta redan sålda eller så har jag provat med att pruta och det har inte alltid varit så lyckat så... som det ser ut nu går det tungt med hundskaffandet.
 
Men men, livet går vidare ändå. Men jag undrar hur folk har råd att lägga ner så mycket pengar på en hund, varje dag... Jag menar, hundarna hinner nätt och jämt hamna på blocket innan de är sålda? Hur har folk råd? Och det är inte få hundar som säljs, en jädra marknad. Här måste det sparas och gnetas för att lägga undan 1000 kr till skor åt Lucke, men hundar för 8000-10000 tusen verkar folk köpa dagligen? Kanske det är så att vi tillhör den "fattiga" underklassen, jag som i alla fall trodde (med 5 års akademikerstudier i bakfickan och en enligt mig hyfsad lön) att man tillhörde medelklassen?! Vad är förresten en hyfsad lön? Hur mycket är dålig lön, bra lön, skitbra lön? Jag har helt ärligt inte en aning, någon som vet?

Sitter för mig själv i kväll, har en "egen stund". Linus och Kajjan är hos pappor. Lucke och Robban är på gården. Jag sitter helt ensam och bara... är... ingen som tjatar, inga måsten och inget liv runt mig! Skön! Förkylningen har iof vandrat till näsan, den rinner. Inte näsan då, men innehållet! Men som jag sa till min kära vän Catarina, det stoppar inte mig från att komma till henne på fredag och surra över lite god mat och ett glas vin. Även om hon hotade med frostkyla i lägenheten. Robban jobbar och jag har inga barn, de fredagarna passar jag på att umgås med henne. Då får Robban hämta mig efter han slutat =) Perfekt.

Nu - TV!


Sista lektionen..

..eleverna sitter och läser i sina böcker, inte för att man har bänkbok på gymnasiet, men de fick en lektion att läsa en egen vald roman, resten får de läsa hemma. Jag passar på att uppdatera om läget. Solen har synts även idag, det har gjort att humöret varit rätt bra. Nu på eftermiddagen började jag dock känna av en molande halsonta! Vill inte ha ont i halsen, vill inte bli förkyld. Jag som hade bestämt mig för att köra 20 - min. konditionspass varje dag denna vecka. Det går ju inte om jag blir förkyld =( Hoppas att det ger med sig ganska smärtfritt. Är ganska trött på att det är SÅ kallt ute och det är inte kul att vara förkyld då, men det går ju sakta men säkert mot varmare tider.

Just nu är jag oerhört less på en viss person i min närhet. En person som HAR betytt allt för mig, en gång i tiden,  men när jag rannsakar mig själv i dagsläget har mina känslor svalnat ganska mycket. Många av er som läser vet precis vem det är, vill inte skriva ut något namn. Inte för att den personen någonsin skulle förmå sig till att bry sig så mycket om någon annan människa att den faktiskt läste en blogg! Personen i fråga är fruktansvärt egoistisk, tröttsamt egoistisk. Trots detta anser denna person att just hon viker sig dubbel för att finnas för alla andra,  men det är inte sant, hon finns för sig själv och bara sig själv.

Sjukdomens natur är synonymt med egoism, kanske det bara är sjukdomen som formar personen. TIdigare har jag skilt på sjukdom och person, nu vet jag inte längre. Känns som att sjukdom och person i detta fall har växt ihop och blivit ett med varandra. Att den ena inte kan leva utan den andra. Att personens personlighet urholkats till den milda grad att bara sjukdomen finns kvar. Ibland önskar och tror jag att personen ska finnas kvar där under, men jag har slutat att tro det. Jag märker att kontakten blir allt mer sporadisk och känslorna allt mer sönderstyckade. Kan känslor till en person som varit ens allt i livet dö? Ja, bevisligen...

Jag vet att det är jobbigt att mista en anhörig, en icke frivillig sjukdom, en olycka.. men att medvetet och av egen fri vilja utsätta sig själv och andra för att långsamt ta död på sig själv, helt i onödan, är inte bara otroligt korkat, det är fruktansvärt egoistiskt också. Man utsätter dem som man säger älskar mest för den värsta tortyren och det helt frivilligt, helt ofattbart. 

Jaja, nu ska jag avsluta dagen och inte älta i detta för mycket. Detta är något som funnits hos mig länge och kommer att fortsätta finnas. En nagel i ögat, en böld, en ständig påminnelse om hur JAG aldrig ska agera. Just nu har jag lagt ner exakt så mycket energi som jag hade tänkt på detta huvudbry, nu släpper jag dig för denna gång. Tur i allt det här att jag inte är ensam! Vill krama er därute som går igenom det här tillsammans med mig!

Ha det gott alla!  

Ny vecka!

Ja, så var det ny vecka då. Känns helt OK. Solen skiner och det har definitivt blivit ljusare ute. Känns skönt att man kommit in i februari, vet ju att allt blir lite lättare bara den här månaden är över. Iof gillar jag vintern, men man blir lite less på alla årstider, precis innan årstiden tar slut.

Helgen har varit bra, en del att göra bara. Jag har börjat sälja sexleksaker via homeparty, har gjort det tidigare. Nu har jag börjat på ett företag som heter Himmelriket. I lördags var jag till Erikslund och hade mitt första party, det var väldigt roligt, jag fick sälja en hel del. "Du är verkligen en bra försäljare", sa en av deltagarna och jag tror att jag är det, när jag säljer roliga produkter. Det är inte bara, att ha såna här partyn. Först packa upp allt, sätta i batterier, ha genomgång som oftast tar 1-2 timmar. Sen individuell beställning som kan ta bra lång tid för varje enskild. De flesta har dessutom druckit och blir bra surriga. Sen plocka ihop allt igenom. Så det tar nog en närmare 3-4 timmar, en helkväll! Men jag började med det här för att ha ett roligt extraknäck, behöver pengar och vill göra nåt roligt. I lördags var jag ju till en kompis, vilket innebar att även jag drack nåt glas vin, efter "jobbet" blev det umgänge med de som var där, sen kom Robban och hämtade mig. I söndags var jag rätt seg, bakis med andra ord! Men det är ju bara att bita ihop. Ellenor kom och repade mig mig, det var så skoj! Det är superroligt att arrangera låtar och prova massa olika stämmor och hålla på.

Sen lagade jag mat efter nytt recept. Grillad kycklingfilé i jordnötsmarinad och jordnötssås och ris. Kajsa-Linn sa BLÄÄ till såsen och Lukas höll på att spy när han smakade den. Hmmm, själv tyckte jag att såsen var OK, inte supergo, men inte superäcklig heller. Älskar jordnötssås ute på restaurang, men jag fick inte till det lika bra. Men Robban och Jeppe åt. Gjorde bearnesesås till barnen. Så går det när man försöker göra nåt nytt!

Vikt
Just ja! Glömde berätta att jag vägde mig i fredags. Vågade inte riktigt titta själv, men Robban tittade. Jag hade i alla fall INTE gått upp i vikt, yes! Hade gått ner liiite, men mitt mål just nu är ju att stå still i vikt så det är det jag siktar in mig på. Min plan nu är att äta kolhydratfattigt på veckorna och unna mig lite frihet under helgerna. Det verkar funka bra, går i alla fall inte upp i vikt. Vet ju att jag kan gå ner mycket om jag äter kolydratfattigt på helgerna också, men just nu har jag inte energi till det. Nöjer mig med att stå still i vikt.

I fredags var jag faktiskt på stan och köpte kläder, till mig själv! Det var verkligen inte igår jag gjorde det. Tog med 3 par byxor och lika många kjolar till provhytten. Jag har verkligen problem att hitta byxor, har breda höfter, stora lår, så de som passar över höften sitter för löst i midjan. Jaja, jag hittade ett par snygga svarta byxor och en jeanskjol, är lite besatt av kjolar. Kjolar sitter alltid snyggt, oavsett lårstorlek =) Sen undrar jag om storlekarna ändras eller om det bara är stor skillnad på olika affärer? Hemma har jag byxor i st 40, som sitter finfint, nu var jag tvungen att köpa 42? Fast jag har byxor i st 44 hemma också, som sitter bra. Man ska nog inte fokusera så mycket på storleken, det som sitter bra sitter bra. Men mentalt är de där förbaskade siffrorna viktiga.

BTW - är förbaskat besviken på min mor, grymt besviken. Hur kunde man vara så dum att tro att denna gången skulle gå bra. Pratade med henne i lördags och kände mig bara tom, likgiltig...

Jaja, tillbaka till eleverna!

RSS 2.0