Ett i-landsproblem, men ändock jävligt irriterande!

Ok, jag har två riktigt irriterande problem, det ena störra än det andra.

Jag har ju gått ner lite i vikt nu och det är ju roligt. Men innan jag gick ner så hade jag lite kläder som jag kunde ha. I alla fall två kjolar och ett par byxor, alltså förutom de sedvanliga mysbrallorna som jag hasar omkring i. Nu har jag ju lyckas krympa ur dessa kläder, jag hade byxorna idag och de bokstavligt talat hasade ner hela tiden, mycket irriterande, men ändå trevligt på ett sätt. Jag har ju massor med kläder, men jag måste ner lite till för att de ska sitt bra. Så nu i detta mellanläge har jag verkligen inga kläder! Och då menar jag inga. Så jag får helt enkelt hålla mig hemma i ett par veckor till tills jag kommer i några av mina gamla kläder, problemet är ju att det säkert handlar om ca 10 kg till innan jag är där. Desto större anledning att köra riktigt hårt nu ett tag. Som sagt, ett i-landsproblem, men ändå förbannat irritersamt just här och nu.

Det andra problemet är att J-knappen på min dator har gått sönder, där finns nu bara en mjuk gummiplupp. Det är inte klädsamt för 5 öre och jävligt irritersamt. Skrivandet går mycket långsammare än tidigare och jag stör mig på det så in i bengen. Men men, det finns ju folk som svälter också. 

Idag har jag lånat ut Wilda-Li så att jag ska hinna städa, kan vara ide att sätta igång med det då!

Over and out...  

Det är mycket nu...

...ja, som ni flesta vet så är det dop nu på lördag och det innebär ju en hel del jobb. Jag bakar på som tusan och städar och grejar... Allt tar tid. Sen håller jag på att rensa och säljer iväg en hel del på tradera, kläder mest då. Har sålt för över 500 kr, sånt jag vanligtvis skulle kasta, så det känns ju bra! Robban ligger uppe och väntar på mig i sängen, så jag får fatta mig kort! Viktresultat idag. Det har gått bra, mycket bra faktiskt. Jag har iof ökat min träning med typ 100% så det gör ju säkert en del. Jag hade i alla fall gått ner 1,2 kg, fantastiskt nöjd. Robban hade också gått ner lite. Resultaten ser ut såhär.

Linda -7,8 kg (-2,2 kg kvar till första delmål!)
Robban - 7,6 kg

Nu då...

Måste till med ett inlägg nu innan folk tror att man glömt bort bloggandet helt =) Men så är det givetvis inte. Det har som vanligt varit rätt fullt upp, konstigt det där, att man har så mycket att göra hela tiden. Ja menar, ska det vara så när man bara har 4 barn, hus, hem, hund... =) Det är synd att jag inte hinner skriva så mycket som jag vill, jag har så många oskrivna blogginlägg i huvudet, som tyvärr aldrig kommer på pränt. Men å andra sidan får jag ventilera "problemen" när jag skriver inläggen i huvudet.

Jag funderar på att skriva en bok, jag funderar på det varje dag. Jag tänker och tänker och planerar, som en process. Jag vet precis vad den ska handla om... tänk om jag gör det, kanske. Vi får se . Det skulle inte bli lika många traderatimmar om dagarna då. Det ska i såna fall bli en ungdomsbok... mmm, får se om jag avslöjar mer och om jag överhuvudtaget börjar med den...

Här hemma planeras det för dop. Nästa lördag ska Wildis döpas. Just nu är hon sjuk, snorig och grinig så jag får inte så mycket gjort. Jag håller på att sortera upp livet, jag älskar att sortera. Var sak på sin plats, ordning och reda. Jag undrar om alla är som mig eller om det är något sjukligt över min städmani. Jag mår helt enkelt inte bra när det inte är som jag vill. Hela tiden går jag och funderar på nästa "drag" här i hemmet, vad som ska städas, rensas och göras klart. Är det stökigt någonstans så måste jag bestämma dag då det ska städas där, då går det lättare att accptera att det är stökigt där, just då. Men två stenhårda rutiner har vi, fredagsstädning. Varannan vecka städas hela huset noggrannt, varannan vecka städar vi bort det värsta. Oftas tar det både torsdag och fredag, särskilt om jag gör det själv.

Jaja, städning, vilket roligt ämne =) Men det är samtidigt en stor del av livet, i alla fall för mig. Städa är inte bara av ondo, det är en renanade process också, även om det låter konstigt. Jag är lycklig i ett välstädat hem, men jag är inte manisk. Det kan vara både stökigt och skitigt, bara jag vet att det är bestämt vilken dag det ska rensas =) Själva städandet är inte så hemskt det heller, det är en slags process i sig, egentid, tid att tänka och ventilera.

Ja, vikten då. Det är väl lite pga det som jag inte skrivit i bloggen, jag hatar att misslyckas. För två veckor sen hade jag gått upp 0,1kg, ok, det var väl inte så farligt. Förra veckan hade jag gått upp 0.9 kg, det var ju värre. Detta trots att jag följt programmet till punkt och pricka. Lite less var jag allt, ok om jag hade fuskat, men det hade jag inte. Jaja, jag ändrade strategi. Började äta som om jag INTE ammar, dvs många färre points. Plus att jag började motinera  mycket mer. Så igår hade jag gått ner 1,8 kg, så det känns bra. Jag hade ju önskat att jag hade gått ner 10 kg till nästa vecka, men så kommer det inte bli, det i sig är ju ett litet misslyckande. Men inte deppa över det nu! Nya tag tack =) Robban har också kämpat med lite viktuppgång, men är nu tillbaka där han var för 2 veckor sen. Så såhär ser resultaten ut nu.

Linda - 6,6
Robban - 7,2

Inlägg utan viktresultat =)

Ser att mina senaste inlägg bara handlat om vikt och viktresultat. Nu tänkte jag skriva ett "vanligt" inlägg om livet och sånt. Vad är det som sker i livet just nu då, jo såklart handlar mycket om lilla bebistjejen! Konstigt vore väl annars. Men jag känner mer och mer att jag längtar efter lite egentid. Jag och hon sitter ju fast just nu och det ÄR mysigt, men sakta men säkert så har separationen påbörjats.

Igår var jag och Robban på spa. Jag hade fått överta ett presentkort av Monica, som gick ut idag, så jag och Robban bokade plats på spa på Södra berget. Det var helt klart väldigt skönt, men lite stressad kände man sig allt eftersom vi skulle på 40-årsfest på kvällen. Robban betalade in sig och jag måste säga att 430 spänn som det kostade honom var det nog inte riktigt värt. Det är npg värt det för någon som har bra ekonomi, men vi som lever på studiemedel och snålt uttagen mammapeng, då är 400 kr mycket pengar. Men det var skönt, förbaskat skönt.

Igår var vi på 40-årsfest, det var trevligt. Det var mitt ex som fyllde 40 och det var kul att träffa gamla vänner från "vår" tid. Det började kl 19, men av lite olika anledningar (var tvungen att hämta Lukas i stan) var inte jag där fören vid halv 9. Vid 22 hämtade jag Wilda-Li som var hos farmor och farfar och sen hämtade jag Robban på festen som var lite trött =) Så vid 23 var vi hemma. Det blev en kort och intensiv fest för min del, men det gjorde inte så mycket.

Idag har det varit skottning på schemat. Robban har än en gång skottat gården, ändå ner till vägen. Vi har ju ingen som gör det åt oss, så vi (han) får snällt göra det själv.
 








Kajsa-Linn, den lilla teaterapan, blir mäkta inspirerad av allt hon ser på TV, nu senast var det Top Model och sen var han sugen på att posera!



Sen har Kajsa-Linn en annan passion här i livet, fotografering! Hon älskar att ta "diskubänksrealistiska" bilder och en vacker dag kan hon bli något inom den genren =) Här följer ett axplock av hennes bilder =)













Ja, visst kommer hon att bli en bra fotograf! =)







RSS 2.0