LCHF vs VV

Jag är i valet och kvalet. Ska jag välja att börja om med LCHF eller ska jag köra VV? Snälla hjälp mig att bestämma? Jag gör en lista helt enkelt så får vi se vad resultatet blir.

Fördelar vs nackdelar.

Fördelar med LCHF
- helt klart snabb, effektiv och stabil viktminskning
- inget sötsug
- inga hungerskänslor mellan måltider
- gladare, vet att det funkar
- minskar i cm snabbt
- äta god mat

Fördelar med VV
- ingen oro över ev. hälsorisk (LCHF är mer obeprövat)
- Får äta vad jag vill
- schema/översikt via internet, mer motiverad att träna
- allsidig kost

Nackdelar med LCHF
- Oro att det är ohälsosamt och rent av farligt. Hjärtat, som jag är orolig för i vanliga fall
- Ensidig och något tråkig kost
- Dyr kost
- påhittade eller riktiga biverkningar som stör

Nackdelar med VV
- Ingen eller osäker viktminskning
- Hungerskänslor mellan måltiderna
- känslan att räkna dl/cl, kalorier och skriva upp allt man äter
- inte äta sig mätt
- dyrt med specialmat 
- lättare att fuska

Vet inte om jag blev klokare. Måste bestämma mig innan måndag, nu ska jag ner 5 kg till, så har jag nått invägningsvikten i alla fall.

Viktresultatet hittills är ca -0,5. Har gått ner 14 kg sen årsskiftet och 5 kg sen början av augusti när jag började med LCHF. Vet fasen inte hur jag ska göra. Hjälp mig att bestämma någon!

Nya tag.

Det var ett tag sen jag skrev, men så skriver jag bara när jag själv vill också, utan press från er läsare. För uppriktigt sagt så skriver jag för min egen skull, inte får någon annas.

Uppdatering om läget:

Jag jobbar numera halvtid, underbart!
Robban är hemma halvtid, pluggar halvtid. Han söker med ljus och lyckta efter ett jobb. En av mina drömmar är just nu att båda har jobb och vi kan göra sånt vi vill.
Linus har blivit laktosöverkänslig och Kajsa-Linn har skaffat glasögon.
Vi planerar att göra om vardagsrum och rummet bredvid.

I somras började jag och Robban med LCHF. Det funkade bra, vi gick ner det vi hade gått upp i under senvåren. Den 13 maj skrev jag sista rapport om vikten, då hade jag gått ner 11,2 kg. Efter det gick jag upp lite, sen under första halvan av sommaren gick jag ner det jag gått upp. Sen blev det lite för svårt att hålla diet mitt i semestertider så andra delen av sommaren ängnade jag åt att gå upp lite igen, tragiskt nog. Nu under augusti körde vi igång med LCHF igen, jag har sedan dess gått ner det jag gick upp (jojojojojo, det är jag det=) och lite till. Alltsom allt har jag gått ner ca 13.5kg, under 2010, det är väl helt ok. Men fortfarande 5 kg kvar till inskrivningvikten som är mitt första mål. Nu idag har jag dock bestämt mig för att överge LCHF - litar inte riktigt på att det är bra för kroppen. Går tillbaka till viktväktartänket, som borde vara sundare, men kanske svårare. Jag får allt för mycket biverkningar av LCHF som trötthet, slöhet, hjärtklappning, virrighet, matthet. Nu är det VV tänk och röra på mig! Väger mig numera på fredagar, kommer säkert presentera resultatet här hädanefter om jag kommer igång med bloggandet.

Har börjat rida.

RSS 2.0