Nu är det bestämt

Lukas får åka ner till Gävle i helgen och hälsa på tjejerna. Jag ringde den ena tjejens mamma igår och pratade med henne, mamman som de ska bo hos. Hon tyckte det var ok, "han dricker väl inte!" Var hennes enda fråga, "Nej, absolut inte, sa jag" Det gör han verkligen inte. Jag förstår att många tonåringar lurar sina föräldrar ang. det där med dricka, men jag tror helt ärligt inte Lukas gör det. Det enda som oroar mig är att han inte ska hitta på och av tåg och komma rätt. Han har iof mobil så det borde ju gå bra, "hönsmamma".

Barn...

...vad svårt det är att vara en bra förälder ibland. Önskar att det fanns ett nr man kunde ringa, berätta om problemet och få ett rakt svar, såhär ska du göra! Att det alltid fanns ett enkelt och rakt svar på allt. Det svåra är ju när barnen blir äldre, gör man rätt, fel, är man för sträng, för snäll. Hur gör andra föräldrar, vad får deras barn. Sen ständigt dåligt samvete, får mina barn tillräckligt, har de samma standard som sina kompisar, blir de retade för att de inte har det lika bra... många frågor.

Lukas är väl det största problemet. Eller han är inget problem, men han kräver de svåraste ställningstagandena från mig. Nu är det så att han har lärt känna en tjej i Gävle. De pratar varje dag på telefon och skickar sms och är förtjusta i varandra. Lukas kompis bodde tidigare i Gävle så tjejen är hans gamla klasskompis. Lukas och den här tjejen (Ellenor heter hon) har aldrig träffats, men som sagt, pratat mycket. Nu vill Lukas åka ner och hälsa på henne. Jag tänkte först, NEJ, men herregud, han är bara 14 år! (Fyller snart 15 iof). Men sen tänkte jag om, varför inte? Nu är det så att de har planerat att de ska vara hos Ellenors kompis, Angelica, hela helgen. De har ett hus med en liten utbyggnad och i utbyggnaden ska de få sova och dona på med mat och sånt. Gud så skeptisk jag blev när jag hörde detta, det lät så mystiskt. Varför ska de inte bo hemma hos Ellenor, tänkte jag? Många tankar... är det en psykopat som tänker lura ner Lukas, tänk om han försvinner och vi inte har en aning om var han är... hjälp, kan man släppa ner en 14 åring sådär, vind för våg!! Jaha, i fredags fick jag ett telefonnr av Lukas till Angelicas mamma, som ville att jag skulle ringa henne ang helgen, det kändes mycket lugnare! Sen pratade Lukas med Ellenor igår och sen pratade han med mig. Det visar sig att Ellenors mamma mycket väl vet att Lukas ska komma, de ska dit och hälsa på henne på lördag. De ska bo hemma hos Angelicas föräldrar, som jag dessutom ska prata med ikväll så allt är klart. De ska mest sitta hemma, eftersom tjejerna inte får ränna ute på kvällarna. Lukas vill SÅ gärna dit, han är ju lite kär! Hur ska man göra, ska jag skicka iväg honom eller inte! Mina krav är att jag ska prata med mamman och att Lukas ska svara i mobilen VARJE gång jag ringer. Jag tänkte ev. kolla med bror eller syster som bor därnere att de kan vara lite anträffbara på telefon OM det skulle bli något och ev. träffa honom om det skulle behövas. Är jag helt galen som skickar ner honom? Eller är jag för överbeskyddande som ens tvekar? Vad svårt det är att vara förälder!! 

PÅ fredag - frissan

Att man kan bli så lycklig över en bokad frisörtid. Jag ska till frissan på fredag och det ska bli SÅ skönt! Just nu har jag en risbuske på huvudet, har inte klippt mig sen i början av sommaren. Vill vara lite fräsch och fin nu innan bebisen kommer. Som tur är fick jag presentkort av Robbans föräldrar när jag fyllde år, så det behöver inte kosta en förmögenhet heller =)

Barn kostar pengar...

Linus har börjat Streetdance, i stan. Skitkul för honom, han tycker verkligen att det är roligt = 1000 kr i medlemsavgift plus resor med buss varje vecka. Som tur är får han ärva en hel del kläder, men nu sist när jag beställde kläder till Lukas tittade Linus på mig med sina rådjursögon och ville sååååå gärna ha en In Flames - huvtröja, den kostade ju bara 500 kr... Klart han ska ha den!  =/ Korv är ju godare än kött =/

Kajsa-Linn har börjat i kören - men vill också börja dansa. Ska kolla om man kan ställa sig i kö inför nästa termin. På danceworld där Linus går finns många dansgrupper, men det är dyrt. 1000 kr för henne också, för en termin. Kören är gratis i alla fall =) Men klädkontot för den unga damen är relativt hög. Kan ju också bero på att mamma älskar att shoppa flickkläder =)

Lukas - han är väl den som kostar mest! Först och främst är han den ende med månadspeng, 400 kr. Sen åker han till stan varje vecka och spelar gitarr, busspengar. Sen är det kläder, har växt ur allt och förra månaden strök 2000 kr med för att han skulle ha skolkläder. Har beställt en jacka för 1500 kr som ska lösas ut nu. Skorna ser bedrövliga ut, måste ha nya. Inför vintern måste han dessutom köpa typ skidjacka och byxor för utebruk. Till saken hör att hans pappa hittills inte betalat en krona. Jag får inget underhållsbidrag av honom utan barnbidraget ska räcka till allt. Nu hade Lukas pappa dessutom föreslagit för Lukas att han skulle ha barnbidraget själv för att lära sig ta hand om pengar! Gahhha, nja, så funkar det ju inte. Då skulle han skita i att köpa något och slösa pengar på onödigt. Det räcker gott med 400 kr i månaden till att börja med.

Ja, så en enkel liten klippning för morsan det känns som lyx! Det får jag unna mig denna månad och jag får nog leva på det några månader för vi lär väl inte få mer kosing när jag ska vara mammaledig direkt! Men vem klagar, huvudsaken är att alla är hela, rena och friska! Ungarna kommer först, i dagens samhälle är det tufft att vara ung, så de ska i alla fall inte sakna yttre attribut. Stil och klass på ungarna, så kommer de längre. Så ytlig är världen i dag. Annat med oss gamla föräldrar, vi kan se lite hursomhelst ut, vi har ju i alla fall självförtroende nog att stå utanför den ytliga världen.

Inte lika aktiv

här på denna blogg som jag är på min grav.blogg, ganska naturligt eftersom graviditeten är i fokus just nu. Men här kommer en liten uppdatering i alla fall.

Jobbet tar ju mycket tid, så hemma blir det inte så mycket gjort. Det enda som gjörs hemma är städa! Någon som känner igen det? Varje helg städar vi, men så är det väl när man har tre barn. Jag har i alla fall aktiverat alla i familjen, tidigare har vi varit slarviga med att ställa krav på barnen, nu är det ändring på det. Såhär ser schemat ut.

Alla bäddar sängen, varje dag - Linus är den ende som verkligen sköter det. Kajsa-Linn sköter det om man påminner henne. Iof sover hon jämt i vår säng nuförtiden. Lukas började bra, men har liskom glömt bort.

Kajsa-Linn hjälper till med maten 1 dag/veckan och hjälper till och dukar av 1 dag/veckan - funkar jättebra! Hon gillar att hjälpa till

Linus hjälper till med maten 2 dag/veckan och hjälper till och dukar av 3 dag/veckan - funkar också jättebra! Han gör gärna sisna sysslor i början av veckan så han kan slappna av sen. Man behöver inte tjata.

Lukas hjälper till med maten 3 dag/veckan och hjälper till och dukar av 4 dag/veckan - funkar så! Han har så mycket annat att pyssla med, tycker han i alla fall.





34 år...

...jaha, så då är man 34 år, men herregud, vad är väl det! Det är väl ingen ålder. Jag känner mig faktiskt inte ett dugg äldre än 20! Jo, jag har mer koll nu än när jag var 20. Jag skulle helt ärligt inte vilja byta med en 20 åring, eller en tonåring. Man får ju återuppleva tonåren när man har en tonåring här hemma. Det är jättecharmigt det han får uppleva, han njuter och våndas om vartannat. Det är verkligen roligt att få uppleva det med honom MEN jag skulle inte vilja vara där igen.

I lördags var vi upp till min syster i Östersund, det var så himla mysigt och trevligt. Vänner kommer och går, men syskon har man för alltid! Jag tycker verkligen om min storasyster och önskar faktiskt att vi skulle träffas oftare. Vi träffas inte så ofta, båda har ju fullt upp på sitt håll. Men när vi väl gör det är det alltid lika roligt. Vi firade jul där förra året, det var en toppenjul. Jag hittade ett fint kort på mig och syrran, det ser ut som vi festade hårt! Vilket vi inte gjorde, vi hade knappt druckit nåt alls. Det är i alla fall ett fint kort =)




Lite blandade kort....

















Födelsedag

Robban har åkt med sin skola på läger, kommer hem på fredag =( Det känns lite tungt. Det blir jag som får ta allt där hemma tills han kommer hem. Iof hjälper grabbarna till en del, Lukas har faktiskt mognat en del under sommaren tycker jag. På torsdag fyller jag år. Då är ingen hemma, förutom jag och Lukas. Supersynd om mig är det...

Funderar på att dra med honom till stan, gå ut och äta och gå på bio, bara för att göra nåt annat än att sitta hemma och tycka synd om mig själv. Jag vet att det inte är något märkvärdigt med att fylla år, men jag ÄLSKAR att fylla år och bli uppvaktad. Det är så många som bara ignorerar födelsedagen och helst bara vill glömma bort den. Inte jag, en gång om år kan man väl få bli totalt ompysslad! Robban har lite dåligt samvete så på lördag ska han gottgöra mig har han sagt, vi får se =) Lite deprimerande är det allt. Men å andra sidan kan jag och Lucke få lite kvalitetstid tillsammans, det kan vi behöva!

RSS 2.0