Bilder!!

Nu så ska vi minsann lägga ut lite bilder på rummet!

Foga kakel, mitt jobb...




skitigt, skitigt, skitigt






Såhär ser fingrarna ut, snyggt. Gubbarna på jobbet undrade vad jag höll på med på helgerna?




Innan tapetsering...






Nyinköpt fläkt, den var brun i originalfärg, men vi hemmafixare målade om =)







Som sagt, skitigt. Sen kan jag berätta att jag var ensam med Wilda-Li då jag gjorde detta, det var inte lätt. Hon klättrade på mig, samtidigt som jag försökte foga. Det gick, men det var inte lätt!





Lilla elektrikern...









Hjälp får man, vare sig man vill eller inte...










Skitkul att renovera!





Blev ett bad efteråt..



Så här lite tapeter kommit på plats, fondtapet. Finns på två av fyra väggar









Det ser lite kaosigt ut stundtals. Just nu är det relativt städat dock.



I skrivandets stund har golvet lagts klart också och gardiner ska upp, kommer snart nya bilder

Ni får nöja er med lite förebilder

Det finns nyare bilder, lägger ut inom kort. Har börjat tapetsera. Såhär såg det ut innan vi började. Så ni kan jämföra =)









Jag vill inte kalla det ett misslyckande...

... bara en liten ändring i strategin.

Jag slutade att äta pulverdiet igår. Tyvärr klarar inte min mage av det, vilket är trist. Jag är lite känslig för laktos, sist jag åt fick jag väldigt ont i magen efter en vecka, nu fick jag ont efter bara några dagar, detta pulver är dessutom helt laktosbaserat. Gick inte så bra. Men nu har jag en ny strategi, bort med kolhydrater. Inte nödvändingtvis LCHF, snarare en stor förminskning av socker och kolhydrater. Har märkt att mitt blodsocker håller sig på en trevlig nivå när jag äter så. Har också slängt ut vågen, tänker inte väga mig på ett bra tag, får se hur det går. Ska försöka landa i någon form av ro ändå, fokus på att äta bra och rida mycket.

Var ute och red i onsdags, det var halt! Jag red dessutom helt själv och det gick rätt bra, men jag föredrar att rida tillsammans med någon tills jag är lite mer stabil mentalt (har haft/har en liten svacka).

Hur som helst, det går framåt med renoveringen! Vi har måla lister runt dörren, fixat med båda fönstren och dörrkarmen, idag satt vi kakel bakom och bredvid kamin, det var ett heldagsjobb! Jag kaklade ;)

Detta är kvar: Inte allt nu! Måla golvlister,  sätta upp en liten bit vägg, spackla och slipa den anordningen, lägga klinkers på golvet under och bredvid kaminen, tapetsera fond och övrig vägg, sätta dit golvlister och sist MÖBLERA med helt NYA möbler!! Underbart.

I morgon kommer världens bästa storasyrra! Saknar verkligen henne ibland. Synd att vi inte bor närmre. Dessutom har hon en supergo kille, gillar verkligen honom också, vi har så kul tillsammans. I morgon ska vi till IKEA och kolla ut alla möbler och köpa golv tror jag. KUL! I morgon ska jag unna mig ett glas vin, det är jag värd =)

Bilder






Dag 2 till ända

Så har dag två avslutats, ungefär lika värdigt som dag ett, om än lite mer desperat och gnälligt. Sitter just nu och dricker min sista shake för kvällen, den är för god, choklad med mintsmak, mums. Men dagen har varit lite av en prövning. Tycker att den började väldigt stabilt och bra, topphumör! Sen åkte vi till stan och där var det många frestelser. Kajsa-Linn åt McD i bilen, jag var in på en mack som luktade KORV, magen skrek efter mat! Lite jobbigt är det. Det blir bättre snart, bara morgondagen är avklarad. Jag vet ju att när halva tosdagen har gått har halva tiden gått, bara att peppa! Men syster ringde och hotade med att komma och hälsa på i helgen och det kan ställa till det. Det vore JÄTTEroligt om de kom, men jag vill INNERLIGT inte bryta dieten, man känner sig så jävla osocial när man kör denna diet. Men jag tror och hoppas att de förstår. Man kan ju umgås ändå. Jag känner mig lite yr...

Lite om renoveringen också innan jag går och lägger mig. Vi har:
Rivit tapet, spacklat väggar, spacklat fönster, slipat och målat ett fönster, slipat runt kaminen där kakel ska upp, tagit bort lister, målat tak och taklister, tagit bort ett element.

I morgon ska vi slipa och måla fönster nr 2 och ta bort andra elementet. Om vi hinner ska vi mäta ut kakel och klinkers på vägg/golv.

Detta har vi kvar att göra:
Måla golvlister, måla lister runt dörren, sätta upp en liten bit vägg, spackla och slipa den anordningen, sätta kakel bakom och bredvid kamin, lägga klinkers på golvet under och bredvid kaminen, tapetsera fond och övrig vägg, sätta dit golvlister och sist MÖBLERA med helt NYA möbler!! Underbart, men vilken tid... Planen är att ha det klart före jul =)

Anledningen till att det tar sådan tid är att:
Jag jobbar ibland, vi har en ettåring hemma jämt, Robban pluggar 150% (läser ljud och musikdesign samt läser in MaB och SH A som ska kompl. till miun innan den 1/12, han har sökt ett till program till efter jul), Jag hjälper honom med SH och eftersom han ska ha MVG blir det lite jobb, sen har vi tre andra ungar som ska ha skjuts, hjälp med läxor och annan uppmärksamhet. Samtidigt försöker vi hålla tvättat, städat och snyggt i övriga huset, vilket är en heltidssyssla, sen är det möten osv med Lukas och skolan, sen är det möten osv med Omid (min 15 åring som jag är god man åt) sen har Robban möte med sin tjej som han är kontaktperson åt, sen håller vi samtidigt på att rensa källare, alla förråd och lagar ytterdörren som ska isoleras och så.

Sen kan jag berätta att jag ska börja rida en häst, mer på heltid. Typ 2-4 ggr/veckan. Jag blir den enda som rider henne. Hon är en underbar liten häst, en gammal travare, vilket märks för hon är rätt het och hård i munnen. Men det är härligt. Hon är stabil och inte rädd för något, hon far fram som en ångvält, hon passar mig, vi är lika på något sätt. Jag gillar inte spattiga hästar och hon är inte spattig, hon är stabil =) Men som sagt, gillar att springa och har lite svårt för att stanna, men det löser sig =) Men jag fortsätter rida en gång i veckan på ridskolan också, det är skönt med lite utmaning, man lär sig en hel del.

Nu sängen, i morgon är det fullt upp igen!

Cambridge...

Nu är jag och Robban inne på vår andra dag med cambridge-kuren. Den går helt enkelt ut på att byta ut alla måltider mot pulverbaserade soppor. Jag vet, vansinne tycker vissa, men det bryr jag mig faktiskt inte om. Jag behöver en rejäl viktminskningsboost och det får man med denna metod. Man går ner runt 2-4 kg i veckan och det motiverar i sig väldigt mycket. Man byter alltså alla dagens måltider mot tre påsar soppa. Man får i sig en sjukt liten mängd kalorier och rasar i vikt. Man går INTE på svält, eftersom sopporna innehåller alla de vitaminer, mineraler, ja allt kroppen behöver/dag för att funka. Det som händer är att när kaloriintaget är så litet går kroppen in i en ketonfas som innebär total maximal fettförbränning. Det finns i princip inget sätt att maximera fettförbränningen som man gör med den här typen av diet. Det tar ca tre dagar innan kroppen är i ketonfas, sen startar förbränningen! De första tre dagarna kan vara rätt jobbiga, en omställningstid. Första dagen går rätt bra ändå, men börjar känna hunger på kvällen först. Det svåra är att bryta mönster, gå till skafferi och ta sig något. Men det är det som är det viktiga med den här dieten, att bryta alla mönster till mat och sen sakta bygga upp nya. Andra dagen ska bestå av rätt mycket hungerskänslor, lite yrsel, matthet. Tredje dagen likaså. När man kommer in på fjärde dagen ska det vända. Man slipper hungerskänslor och får en otrolig pigghetskänsla, efter det ska allt gå lite lättare. Jag är en så länge bara på dag 2, ska försöka uppdatera här varje dag till en början. 

Igår, dag 1, gick rätt bra. Början var inga problem. På eftermiddan började jag känna mig hungrig, svårt att få i sig så mycket vatten (3 liter om dan). I morse när jag vaknade var jag skakis och lite illamående. Det kändes lite tungt. Vore bra om man visste att fettförbränningen påbörjats, men det har det ju inte, känns sådär. Efter första soppan kändes det lite bättre. Men man känner sig svag och orkeslös, precis som det ska vara! Robban har mer energi, han städar övervåningen just nu. Jag sitter och skriver skoljobb på datorn, det känns som maximalt vad jag orkar. Vet att bara den här dagen är över så är det bara en dag till sen börjar allvaret och fettet bränner! Det jobbigaste är all mat som syns i TV och runt om en, man ser så mycket mer mat nu än innan, men va fan, det ska gå! Målet är att köra 7 dagar i första hand. Sen väljer vi att gå över till kombinerad kur (liiite mat, men fortfarande 3 soppor/dag, tar lite längre tid) om det känns rätt, eller så fortsätter vi med ren kur (bara soppor) 1 vecka till. Jag hoppas jag orkar en vecka till med ren kur för förbränningen!

Nog nu, mer sen... uppdaterar regelbundet tänkte jag.

Renovering och pulverdiet

Just nu: Vi håller på att renovera här hemma. Jag kommer att lägga ut lite bilder så ni kan följa förvandlingen

Snart: Ska jag påbörja en pulverdiet, igen. Kommer att uppdatera här, så ni kan följa för var dag, som vanligt =)

Bilder:

Bror river vägg, en bra start!





RSS 2.0